Αρχική Ν. Μεσσηνίας Με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Ironman στην Ελλάδα στην Πελοπόννησο και στο...

Με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Ironman στην Ελλάδα στην Πελοπόννησο και στο Costa Navarino (Βίντεο-Εικόνες)

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το πρώτο Ironman στην Ελλάδα, το οποίο φιλοξενήθηκε στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Μεσσηνία και στο Costa Navarino.

Το IRONMAN®70.3®Greece, είναι μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση αγώνων τριάθλου παγκοσμίως, με 260 διοργανώσεις σε 60+ χώρες, 6 ηπείρους και περισσότερους από 1 εκ. αθλητές.

Το αγωνιστικό μέρος ξεκίνησε από τις πρωινές ώρες με επίκεντρο τις εγκαταστάσεις του κορυφαίου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, περιλάμβανε 1,9 χλμ. κολύμπι, 90 χλμ. ποδήλατο και 21,1 χλμ. τρέξιμο και συμμετείχαν 1.500 αθλητές και αθλήτριες από 68 χώρες, ενώ για την ομαλή διεξαγωγή και την επιτυχία της διοργάνωσης “επιστρατεύτηκαν” πάνω από 700 εθελοντές.

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία κατάφερε μετά από διεκδικήσεις, να πάρει τα δικαιώματα ώστε να φιλοξενηθεί αυτή η παγκοσμίου φήμης διοργάνωση στην Πελοπόννησο.

Διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς αναβαθμίζουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την κάνουν γνωστή παγκοσμίως, αναπτύσσοντας τον τουρισμό της Περιφέρειας και μεταλαμπαδεύοντας στις νέες γενιές την αξία του αθλητισμού.

Μετά το πέρας των αθλητικών δραστηριοτήτων ακολούθησε βράβευση των αθλητών, καθώς και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Ακολουθούν εικόνες και βίντεο: