Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός το Πάσχα: Πώς θα «κυλήσει» η Μεγάλη Εβδομάδα

Καιρός το Πάσχα: Πώς θα «κυλήσει» η Μεγάλη Εβδομάδα

Οι μέρες για το Πάσχα λιγοστεύουν και η αγωνία για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τις Πασχαλίνες Ημέρες εντείνεται. Η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου μιλά στην κάμερα εκπομπής του MEGA και εξηγεί πως θα κυλίσουν οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και πως θα σουβλίσουμε την Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις η Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει με πολλά μποφόρ και αέρα μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη που θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα. Αίθριος θα είναι ο καιρός με συννεφιά μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου με τις μέγιστες τιμές να φθάνουν έως 23-28 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στο Αιγαίο με τους ανέμους να αγγίζουν μέχρι και τα 7 Μποφόρ, δυσκολεύοντας το ταξίδι των εκδρομέων ενώ καλύτερη θα είναι η κατάσταση στο Ιόνιο με 3-4 Μποφόρ. Θα υπάρξουν αρκετές εναλλαγές ήλιου και συννεφιάς με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 22-25 Βαθμούς Κελσίου.

Την Μεγάλη Πέμπτη οι άνεμοι θα υποχωρήσουν με τον καιρό να παραμένει αίθριο και την θερμοκρασία να ανεβαίνει. Σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου οι τιμές της θερμοκρασίας θα είναι από 24 έως 28 βαθμοί Κελσίου ενώ η αφρικανική σκόνη θα επιστρέψει στα δυτικά και στα νότια.

Την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρξου μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά και βόρεια ορεινά μέρη ενώ ειδικά το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται περισσότερες βροχές σε Θράκη και Βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια καθώς θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.