Αρχική Ν. Ηλείας Νύχτα εφιάλτης στην Στροφυλιά: Μάχη με τις φλόγες στο προστατευόμενο δάσος

Νύχτα εφιάλτης στην Στροφυλιά: Μάχη με τις φλόγες στο προστατευόμενο δάσος

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 2 Απριλίο στο δάσος του Κουνουπέλιου. Η νύχτα ήταν δύσκολη για τις δυνάμεις της πυροσβεστικής πλέον χωρίς τα εναέρια μέσα μάχονται για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Περισσότερα από 2000 στρέμματα παρθένο δάσος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν γίνει στάχτη και η φωτιά συνεχίζει την καταστροφική της πορεία.

Η φωτιά από το απόγευμα καίει ανεξέλεγκτη στο δάσος του Κουνουπελίου, στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς, κινούμενη προς την περιοχη Φάλαρι. Το προστατευόμενο διαμάντι της Πελοποννήσου γίνεται στάχτη…

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν τη μάχη τους που φαίνεται ότι θα είναι δύσκολη και θα κρατήσει όλη τη νύχτα.

Όπως δήλωσε αργά το απόγευμα, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Κουνουπελίου και Λάππα, όπου περισσότεροι από 50 πυροσβέστες με πάνω από 25 οχήματα προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Παράλληλα, τονίζει ότι έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς, αφού, εκτός από τα πυροσβεστικά μέσα, στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν ακόμη μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

Προηγούμενο άρθροΠαράταση κήρυξης του Δήμου Ερμιονίδας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης
Επόμενο άρθροΔήμος Βέλου-Βόχας: Στο πλευρό του Νίκου Βουδούρη-Τσίτουρα ο Κώστας Τσακωνόπουλος