Αρχική Ν. Ηλείας Ηλεία: Κατολίσθηση καταπλάκωσε και διέλυσε σπίτι στο Χειμαδιό – Ξεσπάει ο ιδιοκτήτης...

Ηλεία: Κατολίσθηση καταπλάκωσε και διέλυσε σπίτι στο Χειμαδιό – Ξεσπάει ο ιδιοκτήτης του

Η κατολίσθηση έμελλε να αλλάξει τη ζωή του. Ο άτυχος ιδιοκτήτης είδε το σπίτι του, στο Χειμαδιό στην Ηλεία να καταστρέφεται και ο ίδιος να μην μπορεί να μείνει μέσα…

Οι μήνες περνούν και το πρόβλημα για τον ίδιο παραμένει. Το σπίτι του, στο Χειμαδιό στην Ηλεία καταπλακώθηκε από μεγάλες πέτρες μετά από κατολίσθηση και όπως λέει παρά τις υποσχέσεις κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για τις απαραίτητες επισκευές. Εδώ και 7 μήνες δεν μπορεί να μείνει μέσα. Ζει με τα παιδιά του και απευθύνει έκκληση στα αρμόδια όργανα να γίνει η μελέτη και να προχωρήσουν τα έργα ώστε να επιστρέψει στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής του.

Τον δικό του Γολγοθά βιώνει ο κύριος Στέφανος στο Χειμαδιό στην Ηλεία, όταν είδε το σπίτι του να καταπλακώνεται από βουνό. Ξαφνικά ένα βράδυ του περασμένου Ιανουαρίου άκουσε ένα κρότο και όλα όπως περιγράφει έγιναν μέσα σε μία στιγμή. Το βουνό που βρισκόταν πάνω από το σπίτι του υπέστη κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το σπίτι του.

«Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2023. Τη νύχτα ακούσαμε ένα θόρυβο. Έπεσε το βουνό πάνω στο σπίτι και από τότε ξεκίνησε ο μεγάλος μου Γολγοθάς», λέει στο Mega. Όπως είπε απευθύνθηκε στον Δήμο Πύργου, ο οποίος έστειλε κλιμάκιο με μηχανικούς για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Οι μηχανικοί έκριναν πως η κατάσταση ήταν επικίνδυνη και πως έπρεπε να προχωρήσουν σε αποκατάσταση, με τον κύριο Στέφανο να επικοινωνεί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κι έκτοτε να περιμένει μία απάντηση.

Δεν είναι μόνο το σπίτι του που έχει υποστεί ζημιές. Όπως τονίζει ολόκληρο το χωριό κινδυνεύει, καθώς μία ενδεχόμενη νέα κατολίσθηση απειλεί τη δεξαμενή του χωριού, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του κου Στέφανου.

«Με την υποχώρηση αυτή που έγινε, καταλαβαίνετε τον κίνδυνο που υπάρχει. Δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές που θα χαθούν, τουλάχιστον ας υπολογίσουν τους 500 κατοίκους που θα μείνουν χωρίς νερό», δήλωσε.

Ο κύριος Στέφανος πλέον ζει με τα παιδιά του, καθώς το σπίτι του κρίνεται ακατάλληλο για να κατοικήσει και απηύθυνε έκκληση στα αρμόδια όργανα να γίνει η μελέτη και να προχωρήσουν τα έργα ώστε να επιστρέψει στο σπίτι του.