Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: 4 προφυλακίσεις για την διακίνηση χασίς σε όλη την Πελοπόννησο

Καλαμάτα: 4 προφυλακίσεις για την διακίνηση χασίς σε όλη την Πελοπόννησο

Με 4 προφυλακίσεις και έναν κατηγορούμενο ελεύθερο με περιοριστικούς όρους έκλεισαν οι δύο πρώτες μέρες των ανακρίσεων για την υπόθεση καλλιέργειας και διακίνησης χασίς. Σήμερα οι κύριες ανακρίσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν με τους πέντε τελευταίους κατηγορούμενους, οι οποίοι θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή Καλαμάτας.

Πιο αναλυτικά, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι 4 από τους 5 κατηγορούμενους, οι οποίοι το Σάββατο και την Κυριακή απολογήθηκαν στον ανακριτή Καλαμάτας για συμμετοχή στη 10μελή εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε τις μεγάλες φυτείες χασίς με συνολικά 3.213 δενδρύλλια, στα “Κοκκινοχώραφα” Γαργαλιάνων και το Βρωμονέρι, ενώ μέσα από ένα καλά στημένο δίκτυο και κανάλια επικοινωνίας τα μέλη της διακινούσαν το χασίς σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, στη φυλακή οδηγούνται ως προσωρινά κρατούμενοι ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας 49χρονος Γαργαλιανιώτης ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικούς, έχει… γράψει ιστορία ως χασισοκαλλιεργητής, ένας 53χρονος Χωραΐτης και ένας 39χρονος Νησιώτης, καθώς και ένας 59χρονος από το Κεφαλληνού. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ένα 41χρονος από τη Μεσσήνη ο οποίος στη δικογραφία φαίνεται να είχε περιφερειακό ρόλο μέσα στην οργάνωση.

Σήμερα, μεταξύ των 5 τελευταίων κατηγορουμένων ως μελών, θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί και ένας 61χρονος από τους Γαργαλιάνους, ο οποίος μαζί με τον 53χρονο προφυλακισθέντα από τη Χώρα φέρονται ως πρωτοκλασάτα μέλη της εγκληματικής ομάδας και σύμφωνα με το κατηγορητήριο εμπλέκονταν κυρίως στις καλλιέργειες χασίς. Ο 59χρονος από το Κεφαλληνού και ο 39χρονος Νησιώτης, οι οποίοι επίσης προφυλακίστηκαν, φέρονται να είχαν “χρεωθεί” κομμάτι της διακίνησης του χασίς, με το Νησιώτη να φέρεται από τις συνομιλίες ότι έκανε πολλές από τις πωλήσεις ναρκωτικών.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμαρχος Τρίπολης Στο Μεγάλο Παραδοσιακό Γλέντι Του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης
Επόμενο άρθροΔωρεάν προσφορά σε όλα τα παιδιά από το Δήμο Ναυπλιέων