Αρχική Ν. Μεσσηνίας Συνελήφθησαν δύο άτομα , οι οποίοι διευκόλυναν την έξοδο από τη χώρα...

Συνελήφθησαν δύο άτομα , οι οποίοι διευκόλυναν την έξοδο από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας

Συνελήφθησαν, στις 9.7.2014 το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πολωνίας, ηλικίας 30 και 38 ετών και δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 25 και 23 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς, της Ψευδής Ανωμοτί Κατάθεσης, καθώς και της Πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, ο 30χρονος και ο 38χρονος, αφού πραγματοποίησαν τον προβλεπόμενο έλεγχο εγγράφων ( check – in ) των επιβατών πτήσης με προορισμό την Πολωνία, επιδεικνύοντας τα Διαβατήρια τους και παρέλαβαν τις κάρτες επιβίβασης, στη συνέχεια, παρέδωσαν αυτές στον 25χρονο και 23χρονο, με σκοπό αυτοί, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, να επιβιβασθούν στην ανωτέρω πτήση, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) Δελτία Ταυτότητας Πολωνικών Αρχών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.