Αρχική Ν. Κορινθίας Συναυλία – διαμαρτυρία έξω από το κέντρο κράτησης Κορίνθου το Σάββατο 12/7...

Συναυλία – διαμαρτυρία έξω από το κέντρο κράτησης Κορίνθου το Σάββατο 12/7 (video)

Εδώ και δύο χρόνια, από το καλοκαίρι του 2012, λειτουργεί στην πόλη μας ένα κέντρο κράτησης που «φιλοξενεί» σε άθλιες συνθήκες εκατοντάδες μετανάστες και περισσότερο μοιάζει με στρατόπεδο συγκέντρωσης. Το ανώτατο όριο κράτησης ξεκίνησε από 6 μήνες, πήγε στους 12, μετά στους 18, ενώ πλέον πολλοί κρατούνται και πέραν του «νόμιμου» ορίου. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Είναι απαράδεκτο στην Ευρώπη του 21ου αιώνα να καταπατούνται έτσι βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι προφανές ότι οι μετανάστες είναι μόνο η αρχή, ότι είναι ένας κρίκος από τη σύγχρονη αλυσίδα με την οποία δένουν όλο το λαό τα τελευταία χρόνια, είναι μια κατάσταση αλληλένδετη με την καταπάτηση των δικαιωμάτων στους χώρους εργασίας, με τις ραγδαίες μειώσεις μισθών, με τις μαζικές απολύσεις. Είναι ένας τοίχος εξαθλίωσης που χτίζεται τουβλάκι-τουβλάκι, μέχρι η εξαίρεση να γίνει ο κανόνας.
Γι’αυτό κι εμείς, συλλογικότητες και σωματεία της Κορινθίας, αρνούμαστε να στρέψουμε αδιάφορα το βλέμμα μας αλλού. Το στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι μια πληγή για την πόλη και πρέπει να κλείσει τώρα! Σας καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο το Σάββατο 12 Ιουλίου στις 8:00 μμ, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τα συγκροτήματα Aqua Barons, Μουσικές Αναδρομές και Γκastαρbeitερ. Στο χώρο της συναυλίας θα συγκεντρώνονται αγαθά για τους κρατούμενους (ρούχα, εσώρουχα, σαγιονάρες, παπούτσια, χυμοί, καφές, τσάι, ζάχαρη, είδη προσωπικής υγιεινής, μπάλες), ενώ θα προηγηθεί είσοδος επιτροπής από εκπροσώπους συλλογικοτήτων (γιατρούς, δικηγόρους κλπ) μέσα στο στρατόπεδο.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορινθίας

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθησαν δύο άτομα , οι οποίοι διευκόλυναν την έξοδο από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας
Επόμενο άρθροΑφαιρέθηκαν πινακίδες στην συμβολή των οδών Κολιάτσου και Απ.Παύλου (video)