Αρχική Χωρίς κατηγορία Νέα προκλητική απόφαση της κυβέρνησης για το «The Athens Mall»

Νέα προκλητική απόφαση της κυβέρνησης για το «The Athens Mall»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Θεωρώ υποχρέωση μου να δημοσιοποιήσω δια του τύπου την καταγγελία που δεν επετράπη να γίνει στην βουλή αφού την Τρίτη 3 Ιουνίου σταμάτησε αιφνιδίως η συνεδρίαση της η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία είχα ζητήσει να τοποθετηθώ. Την δε επομένη Τρίτη 10 Ιουνίου που θα συνεχιζόταν η συζήτηση, η συνεδρίαση της Επιτροπής δεν θα γίνει λόγω του πραξικοπηματικού κλεισίματος της Βουλής.
Είναι προκλητικό και υποκριτικό την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει στην βουλή το νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ς προχωρά σε ένα ακόμα μέγα ρουσφέτι σε μεγαλοεπιχειρηματία. Νομιμοποίησε το “The Athens Mall” και το βάπτισε νέα στρατηγική επένδυση κάνοντας ένα ακόμα δώρο στην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων του κου Λάτση.
Το «The Mall Athens» με πράξεις είτε παραλείψεις των κυβερνήσεων της τελευταίας δωδεκαετίας αναδεικνύεται σε σύμβολο αυθαιρεσίας και εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων από το ευρύτερο πολιτικό σύστημα.
Το πρώτο δώρο ήταν η ενέργεια του σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, που ως υπουργός Πολιτισμού προώθησε νομοθετική ρύθμιση χορήγησης οικοδομικής άδειας απευθείας από τη Βουλή για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου και του παρακείμενου κτηρίου γραφείων με αυξημένους συντελεστές δόμησης ως αναγκαίες «Ολυμπιακές εγκαταστάσεις». Ρύθμιση, που ακυρώθηκε από το ΣτΕ τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ το όχι το τόσο παράδοξο της υπόθεσης ότι τα συγκεκριμένα συγκροτήματα εμπορικών χρήσεων και γραφείων ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν για σκοπούς των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η σημερινή συγκυβέρνηση προχωρά σε ένα μεγάλο και προκλητικό ρουσφέτι. Στη συνεδρίασή στις 03/06/2014, η διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, ανακοινώσε ότι το επενδυτικό σχέδιο “The Mall Athens” της εταιρείας “Lamda Olympia Village ΑΕ”, εντάσσεται στις «fast track» επενδύσεις, του νόμου 3894/2010 περί «επιτάχυνσης και διαφάνειας υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων», αξιοποιώντας σχετική διάταξη που αναφέρεται σε νέες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, του ήδη λειτουργούντος εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι. Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου που κατασκευάστηκε πριν 10χρόνια(!)
Αποτελούν όνειδος για την συντεταγμένη πολιτεία οι μεθοδεύσεις αυτές οι οποίες θα χαρίσουν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία τα πρόστιμα αυθαιρέτου (για το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης) και είναι πιθανό να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο για την υπεραξία πολλών δις που καρπώνεται από την νομιμοποίηση και δημιουργεί προϋποθέσεις να τύχει χρηματοδότησης και από το ΕΣΠΑ. Επιπλέον ο νόμος 4178/2013 «νόμος Καλαφάτη» λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας και απαλλαγής από τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτου για την εταιρεία “Lamda Olympia Village ΑΕ”. Σύμφωνα δε με το άρθρο 23, παράγραφος 6 απαλλάσσεται η εταιρεία από το ειδικό πρόστιμο και της επιβάλλεται μόνο η καταβολή του παραβόλου (τάξης 10.000€).
Να τονιστεί ότι στο νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό της Αττικής που θα φέρει η κυβέρνηση στα ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ λόγω του ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ της Βουλής υπάρχει ρύθμιση που φωτογραφίζει το «The Mall Athens» και το παρακείμενο κτήριο γραφείων 17.000 τετραγωνικών μέτρων επί των οποίων επιτρέπεται η μετατροπή των χρήσεων και εγκατάσταση εμπορικών και υπερτοπικών χρήσεων.
Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχώρησε στην άρση παρατυπιών αλλά το παραχώρησε το συγκεκριμένο κτίριο στην Lamda εισπράττοντας μόλις 81 εκατ. και στα επόμενα 50 χρόνια άλλα 32,4 εκατ. ευρώ και στην ουσία χάρισε 236,6 εκατ. ευρώ, που θα εισέπραττε με βάση τις αρχικές συμβάσεις.
Η κυβέρνηση καταπατά βάναυσα την νομιμότητα και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας -το οποίο έχει κρίνει παράνομη την ανέγερση του κέντρου- μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα φίλων της. Οι μέρες της όμως είναι μετρημένες ο λαός με την ψήφο του και τους αγώνες του θα ανατρέψει την κυβέρνηση της διαπλοκής και θα αναδείξει κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενο άρθρο« 2014 LOUTRAKI VOLLEYBALL MASTERS CUP » Η Μεγαλύτερη συνάντηση Παλαιμάχων για το Βόλει
Επόμενο άρθρο“Ζωντανεύει” ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο – Απο την Κόρινθο σφυρίζει το τραίνο αύριο στις 09:20 το πρωί!