Αρχική Χωρίς κατηγορία “Ζωντανεύει” ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο – Απο την Κόρινθο σφυρίζει το τραίνο...

“Ζωντανεύει” ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο – Απο την Κόρινθο σφυρίζει το τραίνο αύριο στις 09:20 το πρωί!

Τριήμερη εκδρομή με τρένο, στο καταργημένο δίκτυο της Πελοποννήσου, με δύο διανυκτερεύσεις στην Κυπαρισσία και επίσκεψη σε αρχαιολογικά και τουριστικά μέρη της Μεσσηνίας, πραγματοποιεί ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 7- 8 και 9 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει ο σύλλογος:

Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο 7 του μήνα, στις 9.20 το πρωί από την Κόρινθο.
Πρώτος σταθμός, στις 11.20, είναι το Ναύπλιο, όπου οι εκδρομείς θα μείνουν για μία ώρα και 10 λεπτά, για περιήγηση στην πόλη.
Η επόμενη στάση στις 2 το μεσημέρι, είναι στο Ελαιοχώρι, όπου προβλέπεται παραμονή για φαγητό. Στις 4 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση με με επόμενη στάση (για καφέ) στους Χράνους. Στις 6.30 το τρένο θα αναχωρήσει από τους Χράνους για τον τελικό προορισμό, την Κυπαρισσία, όπου προβλέπεται διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία της πόλης.
Την Κυριακή 8 Ιουνίου, στις 9.45 το πρωί, από το σιδηροδρομικό σταθμό Κυπαρισσίας, προβλέπεται εκδρομή με πούλμαν σε Φιλιατρά, Χριστιανούπολη, Χώρα, Ανάκτορο Νέστορος, Πύλο και Μεθώνη, με επίσκεψη και ξενάγηση στα μνημεία της διαδρομής. Εχει προγραμματιστεί φαγητό στη Μεθώνη.
Οσοι από τους εκδρομείς επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν όλη την ημέρα στην Κυπαρισσία, για περιήγηση της πόλης και μπάνιο στη θάλασσα.
Τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, στις 9.15 το πρωί, το τρένο θα αναχωρήσει με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία. Στην Αρχαία Ολυμπία προβλέπεται ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, στο αρχαιολογικό μουσείο, τα δύο άλλα μουσεία, και τις εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού.
Στη 1 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί αναχώρηση με πούλμαν με προορισμό τα Λαγκάδια για φαγητό κι επίσκεψη του παραδοσιακού οικισμού.
Στις 4 το απόγευμα προβλέπεται στάση στη Δημητσάνα, για καφέ και επίσκεψη του παραδοσιακού οικισμού.
Στο πρόγραμμα της εκδρομής επισημαίνεται ότι «για την Κυριακή 8 Ιουνίου έχει κατατεθεί αίτημα στην TΡΑΙΝΟΣΕ για τη δρομολόγηση αμαξοστοιχίας τύπου Ganz-Mávag ή MAN στη διαδρομή Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα και επιστροφή στον Πύργο. Σε επόμενη ενημέρωση θα αναρτηθεί το πρόγραμμα της εκδρομής και το κόστος. Σε περίπτωση που δρομολογηθεί ο μουσειακός συρμός, οι εκδρομείς που θα βρίσκονται στην Κυπαρισσία, θα μπορούν να επιβιβασθούν σ’ αυτόν, αντί να παραμείνουν στην πόλη ή να ακολουθήσουν την εκδρομή με το πούλμαν, καταβάλλοντες το επί πλέον αντίτιμο για την διαδρομή Κυπαρισσία – Καλαμάτα – Κυπαρισσία.
Η τιμή της εκδρομής ανέρχεται σε 175 ευρώ για τα ταμειακώς εντάξει μέλη του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου και σε 185 ευρώ για τα μη μέλη και τα μη ταμειακώς εντάξει μέλη.