Αρχική Ν. Μεσσηνίας 203η Eπέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας | Στην Καλαμάτα ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

203η Eπέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας | Στην Καλαμάτα ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Οι Έλληνες εορτάζουν την 203η Eπέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να βρίσκεται στην Καλαμάτα για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, στις οποίες την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού:

Σήμερα, γιορτάζει η Πατρίδα, η Χριστιανοσύνη, ο Οικουμενικός Ελληνισμός!

Περνώντας 203 χρόνια από την ιστορική Επανάσταση του 1821, αναστοχαζόμαστε και προχωράμε. Εμπνεόμαστε από τους προγόνους μας και κρατάμε με σιγουριά τη σκυτάλη της προόδου, που περνά από γενιά σε γενιά.

Η 25η Μαρτίου 1821, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αποτελεί το ορόσημο της αναγέννησης του λαού μας και την αρχή της σύγχρονης πορείας του ελληνισμού προς την εθνική ολοκλήρωση.

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι διαχρονικό:

Οι Έλληνες, όταν είναι ενωμένοι, μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Η υποχρέωσή μας προς τους ηρωικούς αγωνιστές του 1821, τους δημιουργούς του ελληνικού κράτους, είναι να οδηγούμε την Πατρίδα μας κάθε χρόνο προς την κορυφή, προκειμένου να εκπληρώσουμε το όραμά τους.

Την ιστορία αυτού του τόπου γιορτάζουμε σήμερα. Με περηφάνια και σεμνότητα. Τίποτα από όσα κερδίσαμε μέχρι τώρα δεν ήταν αυτονόητα.

Γι’ αυτό συνεχίζουμε οπλισμένοι με τον νέο πατριωτισμό της ευθύνης και του ρεαλισμού με τη σημαία μας να ανεμίζει αγέρωχα από εθνική αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

 

Χρόνια πολλά, Ελλάδα μας!

Χρόνια πολλά, Απανταχού Έλληνες!