Αρχική Ν. Αργολίδος 219 τα εκλογικά τμήματα σε όλη την Αργολίδα

219 τα εκλογικά τμήματα σε όλη την Αργολίδα

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου εν όψει των εθνικών εκλογών, μεθαύριο Κυριακή 21 Μαΐου. Καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, διενεργήθηκε σειρά συσκέψεων υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα -με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες- προκειμένου η εκλογική διαδικασία να διενεργηθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Ας σημειωθεί ότι τόσο αύριο Σάββατο 20, όσο και μεθαύριο Κυριακή 21 του μήνα, ημέρα των εκλογών, οι επιφορτισμένες με την διεξαγωγή τους υπηρεσίες της Περιφέρειας θα λειτουργούν κανονικά στα διοικητήρια και των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων που θα είναι ανοιχτά, όπως και το κεντρικό κτήριο στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, όπου θα βρίσκεται από το απόγευμα και ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Ηδη, το προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας -και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες- προετοίμασε και προώθησε στους δήμους το εκλογικό υλικό (κάλπες, σάκκους με εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια και τις ειδικές συσκευές μετάδοσης αποτελεσμάτων SRT), ενώ παραμένει σε ετοιμότητα για ό,τι άλλο απαιτηθεί για την διενέργεια των βουλευτικών εκλογών, καθώς και για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων μετά τη λήξη της ψηφοφορίας την Κυριακή 21ης Μαΐου.

1.651 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Συνολικά στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα λειτουργήσουν 1.651 Εκλογικά Τμήματα και 5 Ειδικά Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι εκλογείς. Τα εκλογικά Τμήματα ανά Περιφερειακή Ενότητα έχουν ως εξής:

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Αριθμός Εκλογικών Τμημάτων 219 / Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών 1 Μικτό

ΑΡΚΑΔΙΑ: Αριθμός Εκλογικών Τμημάτων 348 / Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών 1 Μικτό

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Αριθμός Εκλογικών Τμημάτων 315 / Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών 1 Μικτό

ΛΑΚΩΝΙΑ: Αριθμός Εκλογικών Τμημάτων 283 / Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών 1 Μικτό

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Αριθμός Εκλογικών Τμημάτων 486 / Εκλογικά Τμήματα Ετεροδημοτών 1 Αμιγές

ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ

Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων σημειώνοντας σταυρό παραπλεύρως του ονόματός τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως ακολούθως:

Εκλογικές Περιφέρειες όπου εκλέγονται από 1 έως 3 βουλευτές: έναν (1) σταυρό

Εκλογικές Περιφέρειες όπου εκλέγονται από 4 έως 7 βουλευτές: δύο (2) σταυρούς

Εκλογικές Περιφέρειες όπου εκλέγονται από 8 έως 12 βουλευτές: τρεις (3) σταυρούς

Εκλογικές Περιφέρειες όπου εκλέγονται από 13 βουλευτές: τέσσερις (4) σταυρούς

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ

Δικαίωμα ψήφου στις γενικές βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 έχουν οι πολίτες, Ελληνες και Ελληνίδες, που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων ώς και την 28 Φεβρουαρίου 2023 και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.ypes.gr “Μάθε πού ψηφίζεις” οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το πού ψηφίζουν την Κυριακή 21 Μαΐου 2023.