Αρχική Eπικαιρότητα Φωτιά στο Euroferry Olympia: Αγωνία για τους δύο εγκλωβισμένους – Τέσσερα άτομα...

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Αγωνία για τους δύο εγκλωβισμένους – Τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο

Τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Euroferry Olympia.
Τουλάχιστον τρεις τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia τα ξημερώματα, ενώ βρισκόταν ανοιχτά της Κέρκυρας και ειδικότερα κοντά στη νήσο Ερείκουσα. Στο νοσοκομείο αναμένεται να μεταφερθεί και ένα βρέφος για έλεγχο, ενώ στα ύψη είναι η αγωνία για τους δύο επιβάτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του καραβιού.
Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, μετά το μέλος του πληρώματος του πλοίου που μεταφέρθηκε πρώτο στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, άλλα δύο άτομα παρελήφθησαν από το λιμάνι με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Ο διοικητής του νοσοκομείου του νησιού επεσήμανε πως έχουν μικροτραύματα και μεταφέρονται κυρίως για προληπτικό έλεγχο, ενώ γνωστοποίησε πως στο νοσοκομείο αναμένεται και ένα βρέφος περίπου δύο μηνών, επίσης προληπτικά.
Εν πλω ήταν 239 επιβάτες και 51 μέλη πληρώματος, σύνολο 290. Εξ αυτών οι 25 Έλληνες, 15 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος.

Αγωνία για τους εγκλωβισμένους

Και την ώρα που οι επιβαίνοντες φτάνουν στο λιμάνι της Κέρκυρας, σε εξέλιξη είναι αγωνιώδης προσπάθεια για τα δύο άτομα που παραμένουν εγκλωβισμένα μέσα στο γκαράζ του πλοίου.
Τα άτομα αυτά επικοινώνησαν με τις Αρχές για να ζητήσουν βοήθεια και αυτή την ώρα λαμβάνουν οδηγίες ώστε να πάνε σε ασφαλές σημείο και να βγουν από το καράβι, που συνεχίζει να φλέγεται.
Μάλιστα, είναι συνεχείς οι εκρήξεις στο σημείο καθώς φαίνεται πως σκάνε τα ντεπόζιτα των φορτηγών που ήταν σταθμευμένα στο τρίτο κατάστρωμα, από όπου ξεκίνησε η φωτιά.
Η επιχείρηση στο σημείο είναι πελώρια, ενώ η καταμέτρηση των διασωθέντων θα ολοκληρωθεί όταν φτάσουν όλοι στο λιμάνι ώστε να διευκρινιστεί εάν υπάρχει κάποιος αγνοούμενος, κάτι που το υπουργείο Ναυτιλίας διαψεύδει. Ανεπίσημες πηγές έκαναν νωρίτερα λόγο για 10 αγνοούμενους.
Σκάφος του λιμενικού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.02.2022

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Επιβάτης που μίλησε στην ΕΡΤ σημείωσε πως ήταν περίπου 04:30 όταν ακούστηκαν φωνές από το πλήρωμα για τη φωτιά.
Μεταφέρθηκαν όλοι στο κατάστρωμα και τους δόθηκαν σωσίβια, επιβιβάστηκαν σε λέμβους και στη συνέχεια σε έναν αλιευτικό.
Ο ίδιος έκανε λόγο για συντονισμένη επιχείρηση ενώ δεν μπόρεσε να δώσει καμία πληροφορία για τα αίτια της φωτιάς.
Ιδιοκτήτης φορτηγού, που μίλησε, επίσης, στην κρατική τηλεόραση, έκανε σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση του πλοίου, ενώ είπε πως δεν ήταν λίγες οι φορές που οι οδηγοί κοιμούνταν στα οχήματά τους γιατί ήταν πολύ βρώμικοι οι υπόλοιποι χώροι.
Και ένας επιβάτης εξέφρασε φόβους για οδηγούς που τυχόν κοιμούνταν στα φορτηγά.
«Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι, γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ» είπε.