Αρχική Eπικαιρότητα ΝΔ: Διεγράφη ο Γιώργος Κύρτσος, μετά από αναρτήσεις στα social media

ΝΔ: Διεγράφη ο Γιώργος Κύρτσος, μετά από αναρτήσεις στα social media

Εκτός ΝΔ ο Γιώργος Κύρτσος. «Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα και προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν» λέει η γαλάζια παράταξη.
Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κυβερνών κόμμα.
«Ο κ. Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας γνωστό ότι «με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία».
Όπως τονίζει, συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, ο κ. Κύρτσος «δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου», κάνοντας λόγο για προσβλητική στάση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:
«Mε απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ.Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.
Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 του καταστικού της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται ”Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας. Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής”».
Προσφάτως, σε νέες του αναρτήσεις στα social media, ο κ. Κύρτσος είχε σχολιάσει την απόφαση για τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού, κάνοντας λόγο για «πολιτικό και εθνικό σκάνδαλο».
Κριτική έχει ασκήσει και σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά.
Προηγούμενο άρθροΦωτιά στο Euroferry Olympia: Αγωνία για τους δύο εγκλωβισμένους – Τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο
Επόμενο άρθροMobilefees.gov.gr: Πάνω από 500.000 αιτήσεις νέων για απαλλαγή από τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας