Αρχική Ν. Κορινθίας Kατώτερος των περιστάσεων ο Β.Γεωργακόπουλος, υπεύθυνος της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας...

Kατώτερος των περιστάσεων ο Β.Γεωργακόπουλος, υπεύθυνος της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κόρινθο

Χθες Πέμπτη η Κόρινθος είχε την μεγάλη τιμή κατόπιν προσωπικών ενεργειών του Δημάρχου Κορινθίων Νίκου Σταυρέλη και του Κορίνθιου Ολυμπιονίκη Νίκου Ξυλούρη να φτάσει αλλά και να διανυκτερεύσει στην πόλη μας μετά από 20 χρόνια η ολυμπιακή φλόγα. Την διοργάνωση της εκδήλωσης για αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός ανέλαβε ο εντεταλμένος – για θέματα αθλητισμού και αθλητικών εκδηλώσεων – δημοτικός σύμβουλος του Δήμου κ. Ευάγγελος Γεωργακόπουλος.

Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, σοβαρότητας, επαγγελματισμού και λεπτών κινήσεων δεδομένου των συνθηκών ότι στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου θα κατέφθαναν πάρα πολλοί Κορίνθιοι να ζήσουν από κοντά την τελική άφιξης στην πόλη από τον Νίκο Ξυλούρη. Ολα αυτά όπως διαπιστώσαμε δια ζώσης έλειψαν από τον κύριο Γεωργακόπουλο σε σημείο που αισθανθήκαμε ότι βρισκόμασταν σε συναυλία λαικού καλλιτέχνη ή ακόμη χειρότερα σε κακοστημένο πανηγύρι που εξέθεσε πρώτο και καλύτερο τον Νίκο Σταυρέλη που αδίκως του εμπιστεύτηκε μία τόσο σοβαρή εκδήλωση. Η αναμονή του ολυμπιονίκη μας για αρκετή ώρα συνοδεύτηκε από άναρχες κραυγές του ιδίου και της συμπαρουσιάστριάς του που προσπαθούσαν να μαζέψουν τον κόσμο που δικαίως σηκώνονταν από την θέση τους μιας και φυσούσε πολύ δυνατός βοριάς.

Ο κύριος Γεωργακόπουλος δεν φρόντισε, δεν σκέφτηκε, δεν πρόβλεψε ότι ο ολυμπιονίκης θα έπρεπε να περάσει από ειδικό διάδρομο φυλαγμένο για να φτάσει στον Πήγασο. Και αφού δεν το έκανε αυτό, ο κόσμος κατέκλυσε τον Νίκο Ξυλούρη, άνοιξαν κινητά για να αποθανατίσουν την στιγμή, ανέβαιναν στις καρέκλες και στα διαζώματα και επικράτησε ένας πανικός.

Στην προσπάθεια του SUPER να μεταδώσει σε ζωντανή σύνδεση την εκδήλωση  ο κύριος Γεωργακόπουλος δεν έγινε ποτέ αρωγός μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μεταδώθηκε από το σύνολο των ιστοσελίδων του νομού Κορινθίας. Περιμέναμε μεγαλύτερη συνεργασία και περισσότερο σεβασμό σε ένα τηλεοπτικό σταθμό με 30 χρόνια συνεχούς ενημέρωσης σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Και να σημειώσω ότι η αυστηρότητα του κυρίου Γεωργακόπουλου εξαντλήθηκε πάνω στο SUPER διότι φωτογράφοι και εκκολαπτόμενοι καμεραμάν με κινητά κινούνταν με άνεση στον χώρο δυσκολεύοντας την δουλειά όλων.

Μιας και ο κύριος Γεωργακόπουλος δεν γνωρίζει γαλλικά θα έπρεπε να υπάρχει ένας μεταφραστής στον χώρο για να μεταφράζει απευθείας όσα είπε στο βήμα η εκπρόσωπος της Γαλλίας και όχι να διαβάζει ο ίδιος από χαρτί τον μεταφρασμένο λόγο της ανά παράγραφο. Αυτό έγινε εύκολα αντιληπτό διότι κάποια στιγμή ο κύριος Γεωργακόπουλος έχασε την σειρά και παραλίγο να πάει πιο κάτω από αυτά που είχε πει η ομιλήτρια. Σοβαρότητα και επαγγελματισμός μηδέν. Και τέλος δεν χρειάζονταν σε αυτή την ιερή στιγμή για την πόλη και την χώρα μας αστειότητες και γελάκια. Τέτοιου είδους συμπεριφορές κύριε Γεωργακόπουλε μπορείτε να τις έχετε σε άλλους χώρους και σε άλλες περιστάσεις. Είστε νεοεκλεγμένος στην αυτοδιοίκηση και θα έπρεπε να έχετε μεγαλύτερη σύνεση και ταπεινοφροσύνη. Ξεπεράσατε τα εσκαμμένα, κατά δήλωση των περισσοτέρων παρευρισκόμενων. Για τον ήχο της εκδήλωσης να μην αναφέρω ότι κάνατε ότι ήταν δυνατό για να είναι ο χειρότερος που υπήρξε ποτέ σε εκδήλωση.

Να κλείσω δίνοντας πολλά συγχαρητήρια στους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης και στα σχολεία για την εξαιρετική νότα που έδωσαν στην βραδιά. Θα έπρεπε να έχει γίνει πρόβλεψη για όλους αυτούς τους εθελοντές για ένα δείπνο μετά από τις κουραστικές πρόβες που είχαν πολλές μέρες πριν για να παρουσιάσουν το μόνο άρτιο κατά την γνώμη μου αποτέλεσμα της βραδιάς.  Οσο για τον κύριο Γεωργακόπουλο ελπίζω από εδώ και στο εξής να μάθει από τα λάθη του και να δούμε στην πορεία σωστά οργανωμένες εκδηλώσεις, αν και εφόσον αναλάβει και πάλι ο ίδιος την διοργάνωσή τους.

Σ.Μπαλή