Αρχική Ν. Αρκαδίας Σημαντική σύσκεψη για την ανασυγκρότηση της Ανατολικής Μάνης, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης...

Σημαντική σύσκεψη για την ανασυγκρότηση της Ανατολικής Μάνης, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο την ανασυγκρότηση του πυρόπληκτου Δήμου Ανατολικής Μάνη μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω σύσκεψη μετείχαν επίσης, η πολιτική ηγεσία του εν λόγω υπουργείου, ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Βαγγέλης Τουρνάς, κι ακόμα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ενημέρωση από πλευράς Περιφέρειας για την στήριξη που παρέχει προς τον πυρόπληκτο δημο και τα έργα που έχει αναλάβει, στα οποία περιλαμβάνεται η ύδρευση, οδικά έργα, αθλητικές εγκαταστάσεις και φυτεύσεις.

Από την πλευρά του, ο Χρ. Τριαντόπουλος δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, μετά και την αναγκαία συνεννόηση μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, αναμένεται να προσδιοριστεί το ακριβές ποσόν που θα διατεθεί από την πολιτεία προς τον Δήμο Ανατολικής Μάνης -“σημαντικό ποσό για σημαντικά έργα”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο οποίος έχει στα χέρια του, τόσο την εισήγηση της Περιφέρειας, όσο και της δημοτικής Αρχής σχετικά με τα έργα που κρίνονται αναγκαία στον εν λόγω πυρόπληκτο δήμο.

Προηγούμενο άρθροΛογιστές στην Αρκαδία: Αποφάσισαν αποχή από τις δηλώσεις στο Εργάνη για τους ανεμβολίαστους
Επόμενο άρθροΔύο συνεδριάσεις για το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου