Αρχική Ν. Κορινθίας Χρηματοδοτήσεων συνέχεια για το Δήμο Σικυωνίων

Χρηματοδοτήσεων συνέχεια για το Δήμο Σικυωνίων

Εγκρίθηκε ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 10 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για υποδομές ύδρευσης. Συγκεκριμένα αφορούν κυρίως την κατασκευή δεξαμενών ύδρευσης μεγάλης χωρητικότητας, την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας Διμηνιού, επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης μεγαλύτερης διατομής προς παραλιακή ζώνη Διμηνιού, Κάτω Διμηνιού, Κιάτου, Τραγάνα, Μούλκι, Πάσιο, περιοχή Αρκούδα.
Τα έργα αυτά έρχονται ως συνέχεια των μεγάλων έργων υδροδότησης από τις πηγές της Στυμφαλίας του δήμου Σικυωνίων, συμπληρώνοντας, επεκτείνοντας και εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη παροχή καθαρού πόσιμου νερού σε χωριά και γειτονιές της πόλης του Κιάτου, αλλά κ την κάλυψη μελλοντικών αναγκών.
Κι αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της συστηματικής και παραγωγικής εργασίας των υπηρεσιών και των αιρετών του δήμου κ της ΔΕΥΑΣ που άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι έχουν το know how να ανταγωνίζονται σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Η επιτυχία είναι συλλογική.
Ωστόσο η προετοιμασία, η αρτιότητα και ωρίμανση των προτάσεων βασίζεται και στην άψογη συνεργασία που έχουμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες της διεύθυνσης υδάτων, τις δασικές κ αρχαιολογικές υπηρεσίες, τη διεύθυνση περιβάλλοντος, τη διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης και τη διαχειριστική αρχή των προγραμμάτων… τους ευχαριστούμε όλους κ συνεχίζουμε συστηματικά, μεθοδικά και αθόρυβα, όπως ξέρουμε, στις επόμενες χρηματοδοτήσεις.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του, να προχωρήσει το έργο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, που αναγνώρισε την αναγκαιότητα αυτού του έργου και με την υπογραφή του έδωσε προτεραιότητα να ενταχθεί στο πρόγραμμα.