Αρχική Ν. Αργολίδος Με ειδικές στολές και μάσκες η κηδεία του πρώτου θύματος του κορωνοϊού...

Με ειδικές στολές και μάσκες η κηδεία του πρώτου θύματος του κορωνοϊού στο Ναύπλιο

Κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας τελέσθηκε το πρωί της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου η εξόδιος ακολουθία του 75χρονου, θύμα των επιπλοκών του κορωνοϊού, στον κοιμητηριακό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Ναύπλιο.Λιγοστοί συγγενείς, σε κλίμα οδύνης και κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα προφύλαξης, αποχαιρέτησαν τον άτυχο 75χρονο που κατέληξε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.
Η μεταφορά της σορού έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα προφύλαξης, με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα, ενώ οι τέσσερις άνδρες του γραφείου τελετών που ανέλαβε τα διαδικαστικά της ταφής και που μετέφεραν το φέρετρο ήταν αναγκασμένοι -για λόγους προστασίας βέβαια- να φορούν ειδικές στολές, μάσκες και γάντια.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι σοροί των νεκρών από κορωνοϊό τοποθετούνται σε ειδικές σακούλες μέσα στα φέρετρα που είναι σφραγισμένα και τυλιγμένα με διπλή σειρά νάιλον, ενώ θα πρέπει να μείνουν θαμμένοι δέκα χρόνια.
Παρότι τα πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά, οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια φοράνε την ειδική φόρμα κατά τη διαδικασία του ενταφιασμού.
www.argolikeseidhseis.gr
Προηγούμενο άρθροΆνοιγμα σχολείων: Στις 11 Ιανουαρίου ξεκινούν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
Επόμενο άρθροΗ απάντηση της κυβέρνησης στην Εκκλησία για το «αντάρτικο»: Δεν μπορεί να αγνοεί το νόμο όποιος διαφωνεί