Αρχική Eπικαιρότητα Άνοιγμα σχολείων: Στις 11 Ιανουαρίου ξεκινούν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Άνοιγμα σχολείων: Στις 11 Ιανουαρίου ξεκινούν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ανοίγουν Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Παιδικοί Σταθμοί με πολύ αυστηρά μέτρα.

Το πράσινο φως για το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δίνουν οι λοιμωξιόλογοι και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και οι Παιδικοί Σταθμοί ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου με πολύ αυστηρά μέτρα.

Αντίθετα οι λοιμωξιολόγοι δεν συναινούν στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων.

Τα σενάρια για τα σχολεία
Οι πληροφορίες λένε πως τα μέτρα στα σχολεία θα είναι αυστηρότερα, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα θρανία.

Επιπρόσθετα, υπάρχει η σκέψη να εφαρμοστεί κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών με στόχο να αποφευχθεί ο συνωστισμός γονέων και κηδεμόνων την ώρα που θα πηγαίνουν αλλά και την ώρα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Εν τω μεταξύ οι λοιμωξιολόγοι τόνιζαν πως το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, αλλά ο συνωστισμός που προκαλείται από τους γονείς όταν τα πηγαίνουν και όταν τα παραλαμβάνουν, με την κ. Κεραμέως να έχει προτείνει κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης, ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα.