Αρχική Eπικαιρότητα Ανατροπή στη Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή για όλους, πλην Ρουπακιά, προτείνει η...

Ανατροπή στη Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή για όλους, πλην Ρουπακιά, προτείνει η εισαγγελέας

Αναστολή στην εκτέλεση της ποινής για την ηγετική πολιτική ομάδα της ΧΑ και τους καταδικασθέντες σε βαριές ποινές για τις εγκληματικές δράσεις της ΧΑ πρότεινε στο δικαστήριο η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Η εισαγγελέας διαχώρισε μόνον τον Γιώργο Ρουπακιά, που έχει ισόβια και 14 χρόνια για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς ο νόμος δεν επιτρέπει να αναστέλλεται η ποινή κάποιου που έχει καταδίκη σε ισόβια.

Η εισαγγελέας στήριξε στην πρόταση της στο ότι, όπως υποστήριξε, οι καταδικασθέντες μέχρι σήμερα έχουν τηρήσει τους περιοριστικούς όρους που τους έχει θέσει η ελληνική δικαιοςύνη, χωρίς ποτέ να τους παραβιάσουν ( κατ΄όκον περιορισμό η άλλους), δεν έχουν προβεί σε προπαρασκευαστικές πράξεις που να τους καθιστούν ύποπτους φυγής, εκπροσωπήθηκαν νόμιμα στο δικαστήριο και δεν είναι ύποπτοι να τελέσουν νέα αδικήματα, καθώς το κόμμα της ΧΑ στο οποίο εντάχθηκαν και διέπραξαν όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο, δεν υπάρχει πλέον, έχει διαλυθεί και απαξιωθεί.

«Αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν γνωστή διαμονή και τήρησαν όλους τους όρους που τους επιβλήθηκαν, ενώ εξακολουθούν να τους τηρούν. Παρουσιάζονται στο ακροατήριο και δεν είναι ύποπτοι φυγής. Δεν προκύπτει από κανέναν στοιχείο ότι θα διαπράξουν και άλλα αδικήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στην πρότασή της, συμπληρώνοντας ότι το ποινικό μητρώο των περισσότερων βουλευτών, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, είναι καθαρό.

«Ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων οι πολίτες είναι ίσοι και δεν έχει σημασία ποιοι είναι… Να επισημανθεί ότι διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία της και η εφημερίδα. Ανεξαρτήτως όσων προαναφέρθηκαν η εκτέλεση των ποινών ισοδυναμεί με ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς έως να τελεσιδικήσει η υπόθεση θα έχουν εκτίσει την επιβληθεισα ποινή« τόνισε και συμπλήρωσε ότι ο νόμος δινει τη δυνατότητα να αναστέλλεται η ποινή σημειώνοντας ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει πως θα διαπράξουν αλλά εγκλήματα.  Αποδείχθηκε οτι οι καταδικασθέντες εχουν νόμιμη διανομή, δεν υπηρξαν υπόδικοι ούτε παραβίασαν περιοριστικούς ορους της διαμονής τους. Ακόμα κι οι κατηγορούμενοι που προφυλακίστηκαν μετά την αποφυλάκιση τους τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι ορισμένοι ιδιαίτερα αυστηροί, αλλά εμφανίστηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ορισμένοι εξ αυτών παρουσιάστηκαν στο ακροατήριο. Περαιτέρω δεν ειναι ύποπτοι φυγής» ανέφερε η εισαγγελεας επισημαίνοντας ότι «περιμένουν τη δίκαια κρίση του δικαστηρίου σας και εμφανίστηκαν όταν τους ζητήθηκε από το δικαστήριο σας». Υπενθύμισε , μεταξύ άλλων, το «παρών» που έδωσαν οι πρώην βουλευτές Κασιδιάρης, Λαγός και Ματθαιόπουλος.

Το δικαστήριο δεν δεσμεύεται από την εισαγγελική πρόταση, η οποία όμως έχει τη σημασία της, όταν γίνεται από μία υψηλόβαθμη εισαγγελική λειτουργό σε μια τόσο ιστορική δίκη και μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται, εκτός απροόπτου, αύριο Τρίτη.

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτες εικόνες συνωστισμού σε όλη την Επικράτεια – Ενδεχόμενο για νέο lockdown;
Επόμενο άρθροΕργατικό ατύχημα στο Ναύπλιο: Πτώση εργάτη από περίπου 10 μέτρα ύψος!