Αρχική Eπικαιρότητα Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε όλη την Επικράτεια – Ενδεχόμενο για νέο...

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε όλη την Επικράτεια – Ενδεχόμενο για νέο lockdown;

Άκρως ανησυχητικά είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς και αρκετούς πολίτες να επιμένουν να μην εφαρμόζουν τα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Νυχτερινοί αλλά και ημερήσιοι συνωστισμοί σε πλατείες και πάρκα, φοιτητικά πάρτι σε πανεπιστήμια αλλά και πλήθος κόσμου σε κέντρα διασκέδασης παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο, τη στιγμή που την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 508 νέα κρούσματα, αριθμό –ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από γνωστό κλαμπ της Αθήνας όπου οι πελάτες διασκέδασαν το βράδυ του Σαββάτου χωρίς μέτρα ασφαλείας, χωρίς μάσκες, ο ένας πάνω στον άλλο.

Στην πλατεία Συντάγματος, επίσης το βράδυ του Σαββάτου, δεκάδες νέοι κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς μάσκες. Απομακρύνθηκαν μετά από παρέμβαση αστυνομικών της άμεσης δράσης.

Περίπου 40 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, να κάνουν πικ νικ στο Πεδίον του Άρεως είδαν οι αστυνομικοί Κυριακή το μεσημέρι. Τελικά αποχώρησαν από το σημείο επίσης μετά από παρέμβαση της αστυνομίας.

Ανησυχητικές οι εικόνες και στο ΑΠΘ όπου το Σάββατο εκατοντάδες φοιτητές διασκέδασαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες αδιαφορώντας πλήρως για τα μέτρα που ισχύουν για τον κορωνοϊό.

Παραβίαση των μέτρων και στην Κοζάνη, όπου παρά την οδηγία για έως 9 άτομα στους χώρους λατρείας, δεκάδες πιστοί προσήλθαν για να εκκλησιαστούν στον Άγιο Νικόλαο.

Χαρακτηριστική είναι και η εικόνα που έστειλε αναγνώστης του skai.gr από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου χθες Κυριακή. Πλήθος επιβατών περιμένουν να επιβιβαστούν στην πτήση τους χωρίς να τηρούν αποστάσεις.

Λαζανάς: Οι ειδικοί δεν μπορούμε πια να πείσουμε

Ο παθολόγος – λοιμωξιολογος Μάριος Λαζανάς τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως πρέπει να γίνουν τεράστιες προσπάθειες για να πειστεί ο κόσμος να εφαρμόσει τα μέτρα και από την άλλη η πολιτεία σε λογικά πλαίσια πρέπει να προσπαθήσει να τα επιβάλλει.

Τόνισε πως ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι νέοι δεν έχουν πειθαρχήσει στα μέτρα και πρόσθεσε ότι οι ειδικοί πλέον δεν μπορούν να πείσουν.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο lockdown ο κ. Λαζανάς είπε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάτι τέτοιο αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί γιατί τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην ψυχολογία.

Πηγή: skai.gr