17.4 C
Corinth
Παρασκευή, 26 Απρ, 2024
Super TV όλες οι εκπομπές online
Αρχική Ν. Λακωνίας Η επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου στη Σπάρτη – Τι δήλωσε η Πρόεδρος...

Η επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου στη Σπάρτη – Τι δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

«Είμαστε εδώ στην πόλη που έχει δώσει δείγμα γραφής και αίμα και έχει αυτό γραφτεί με πύρινα γράμματα στην συνείδηση των ανθρώπων»

Στην Σπάρτη βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Η κα Αγγελοπούλου, επισκέφθηκε αρχικά το παλαιό Δημαρχείο στην κεντρική πλατεία της λακωνικής πρωτεύουσας, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Πολιτιστικό Κέντρο Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου, όπου έλαβε χώρα συνάντηση εργασίας που είχε θέμα τον σχεδιασμό για τις εκδηλώσεις – δράσεις στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821».

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» χαρακτήρισε τη Σπάρτη «ηρωική» και «μοναδική» που «απ’ το “ή ταν ή επί τας” από την ανδρεία, από τη θυσία, περνάει σε άλλα επίπεδα συνέχειας της ιστορίας». Τόνισε ακόμη πως «είμαστε εδώ στην πόλη που έχει δώσει δείγμα γραφής και αίμα και έχει αυτό γραφτεί με πύρινα γράμματα στην συνείδηση των ανθρώπων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό». Επιπλέον, σημείωσε πως «τις εκδηλώσεις τις προτείνει η κοινωνία, τις προτείνει ο κάθε Δήμος και η κάθε πόλη. Η Σπάρτη ναι μεν δεν έχει κάνει προτάσεις μέχρι τώρα, -δεν τις έχει καταθέσει δηλαδή στην πλατφόρμα της Επιτροπής, όπου έχουμε πάρει 1.800 προτάσεις για δράσεις, για χειροπιαστές δράσεις που στοχεύουν στο να δημιουργήσουν προκοπή, ανάπτυξη, αναγνώριση ενός τόπου και καλή ζωή, ευζωία- αλλά ξέρω ότι ο Δήμαρχος ήδη έχει ένα επιτελείο και ετοιμάζει να μας κάνει προτάσεις και δεν έχει σημασία αν κάποια μπαίνει τελευταία στιγμή ή πριν, σημασία έχει ότι θα υπάρχει, και πιο μεγάλη σημασία ακόμα, ότι θα γίνει».

Από την πλευρά του ο κ. Δούκας, ευχαρίστησε την κα Αγγελοπούλου για την επίσκεψή της, ανέφερε πως «έχουμε ένα φοβερά φιλόδοξο πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821» και υπογράμμισε πως «προσβλέπουμε σε πάρα πολύ στενή συνεργασία».

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες