Αρχική Eπικαιρότητα K. Μητσοτάκης: Δυστυχώς η Τουρκία παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική της...

K. Μητσοτάκης: Δυστυχώς η Τουρκία παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά

Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω αύριο τους συναδέλφους μου για τη νέα προκλητικότητα της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα αναφερθεί στη νέα έξοδο του Όρουτς Ρέις και το άνοιγμα των Βαρωσίων. Τόνισε πως δυστυχώς η Τουρκία παραμένει συνεπής στην στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της Κυπριακής ΔημοκρατίαςΝίκος Αναστασιάδης θα θέσουν προς τους ηγέτες των χωρών μελών της Ένωσης τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου και τη νέα έξοδο του Ούρουτς Ρέις σε περιοχές που επικαλύπτουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ιδίως μάλιστα το γεγονός ότι και οι δύο αυτές προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας συγκρούονται ευθέως με συγκεκριμένες παραγράφους των συμπερασμάτων του πρόσφατου Συμβουλίου Κορυφής. «Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στη θέση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός από την πρώτη έξοδο του τουρκικού ερευνητικού και συνοψίζεται στη φράση: Σταματούν οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ Πέτσας.

Παρίσι και Βερολίνο κατηγόρησαν την Πέμπτη την Τουρκία ότι συνεχίζει να προκαλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ενέργειές της στην ανατολική Μεσόγειο και της έδωσαν προθεσμία μίας εβδομάδας για να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της.

Προηγούμενο άρθροΗ επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου στη Σπάρτη – Τι δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Επόμενο άρθροΟ Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας για τον άδικο χαμό του φαρμακοποιού στο Λουτράκι