Αρχική Ν. Αργολίδος Ι. Μαλτέζος: Με ποια έργα η Περιφέρεια θα δώσει ώθηση στον τουρισμό...

Ι. Μαλτέζος: Με ποια έργα η Περιφέρεια θα δώσει ώθηση στον τουρισμό της Αργολίδας

Υποδεχθήκαμε εχθές τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ενώ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Βουλευτικό Ναυπλίου με τη συμμετοχή τουριστικών και παραγωγικών φορέων, στην οποία παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, οι Βουλευτές του Νομού Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης, η Πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων Σταύρος Αυγουστόπουλος και η Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Λούμη Αγγελική.

​Στη συνάντηση, παρεβρέθησαν οι Πρόεδροι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπλίου & Άργους, οι εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού (Πρόεδροι Ξενοδόχων & Επαγγελματιών, Σύλλογοι Ενοικιαζομένων & Καταλυμάτων, η Πρόεδρος Συλλόγου Κάμπινγκ Πελ/σου, ο Πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, εκπρόσωποι υπηρεσιών εστίασης, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου & των Εμπορικών Συλλόγων Αργολίδας, οι οποίοι και εξέθεσαν στον κ. Υφυπουργό όλες τις πάγιες ανάγκες τους για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και τα προβλήματα που επέφερε στον τουριστικό κλάδο η πανδημία του κορωνοϊού, ζητώντας άμεσες λύσεις.
«Οι θέσεις σας είναι τα διακυβεύματά μας» τόνισε ο κος Κόνσολας, αφού άκουσε με μεγάλη προσοχή τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα υπομνήματα που του παρέδωσαν, τα οποία πάντα λαμβάνει σοβαρά υπόψη και ανταποκρίνεται σε αυτά. «Στόχος μου είναι κάθε φορά να επιδιώκω ουσιαστικές και παραγωγικές συναντήσεις συνεργασίας με τις συνομοσπονδίες και τους τοπικούς φορείς», τόνισε ο Υφυπουργός.
Επεσήμανε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων και ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας στον τουρισμό, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα στήριξης που ενεργοποιούνται με στόχο ένα βιώσιμο σχέδιο δεκαετίας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στους 5 άξονες του σχεδίου, αλλά και στη δυνατότητα χρηματοδότησης νέων έργων για την Αργολίδα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Έργα και επενδύσεις που πρέπει να στραφούν στην Πράσινη Οικονομία, την Ενεργειακή Αναβάθμιση του τουρισμού και σε ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες, ώστε η Ελλάδα να κάνει ανταγωνιστικότερο το τουριστικό της προϊόν.Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών, την ευθύνη των οποίων έχει στο Υπουργείο Τουρισμού και σημείωσε πως η Αργολίδα έχει όλο το ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο ώστε να γίνει φωτεινή κοιτίδα της Τουριστικής Εκπαίδευσης.
Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την πρόθεσή του για ενεργό στήριξη του τουρισμού αλλά και του συνόλου της επιχειρηματικότητας στο Νομό Αργολίδας, αλλά και την ανάγκη που υπάρχει να αθροίσουμε όλοι δυνάμεις και να συμπορευτούμε σε κοινούς στόχους ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά σε σημαντικά έργα υποδομών που έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια κατά το επόμενο διάστημα και θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό:
-Η προώθηση και η ολοκλήρωση της Μαρίνας Ναυπλίου, μιάς σημαντικής πηγής εισόδου τουρισμού στην Αργολίδα που μετά από τόσα χρόνια εξαγγελιών ξεκινά να υλοποιείται, αφού έγινε ο διαγωνισμός από την Περιφέρεια και ανεδείχθη ανάδοχος.
-Η σύνδεση του Ναυπλίου και του Άργους με τον αυτοκινητόδρομο Α7, ενός έργου με προφανέστατο όφελος αφού ο οδικός αυτός άξονας θα περιλαμβάνει και τους τρεις σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας, τις Μυκήνες, την Τίρυνθα και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

-Η εφαρμογή επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ ενίσχυσης κεφαλαίου κίνησης των μικρών επιχειρήσεων της Πελοποννήσου ύψους 30.000.000,00€ για την ανάγκη ρευστότητας.

-Η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής του τρένου έως την πόλη του Ναυπλίου.

-Η κατασκευή τουριστικού περιπτέρου στο Ναύπλιο μέσω σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Ναυπλιέων.

-Η υπογραφή συμφωνητικού για την έναρξη της διαδικασίας διαχείρισης των απορριμμάτων.

-Η Προγραμματική σύμβαση για την πυροπροστασία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών.

Παρά τις ισχυρές απώλειες οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι και να δουλέψουμε για την αναστροφή της κατάστασης. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην επόμενη χρονιά, που αν ξεπεραστούν τα εμπόδια της πανδημίας η Αργολίδα θα συνεχίσει να έλκει κόσμο και να αποτελεί αξιόλογο τουριστικό προορισμό. Αυτό που χρειάζεται για το σκοπό αυτό είναι να επενδύουμε στην ποιότητα, να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες και να λειτουργούμε με επαγγελματισμό, προκειμένου να δημιουργήσουμε πιστούς επισκέπτες και όλα αυτά καταδεικνύουν την πολύ μεγάλη σημασία της συνεργασίας των αυτοδιοικητικών αρχών με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κόνσολας “μαζί στα δύσκολα μπορούμε να τα καταφέρουμε”.
Ιωάννης Μαλτέζος
Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
Προηγούμενο άρθροΚακοποίηση ζώων: Έρχονται αυστηρότερες κυρώσεις και ποινές
Επόμενο άρθροΒασάνιζαν 5χρονο παιδάκι σβήνοντας τσιγάρα πάνω του και του χτυπούσαν το κεφάλι στον τοίχο