Αρχική Ν. Κορινθίας Κόρινθος: Οι μνηστήρες του Μεγάρου της Κολιάτσου θα είναι πολλοί ….!!!!

Κόρινθος: Οι μνηστήρες του Μεγάρου της Κολιάτσου θα είναι πολλοί ….!!!!

9 μήνες μόνο από τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έστειλαν την διευρυμένη συμμαχία πολιτών στο Μέγαρο της Κολιάτσου, ωστόσο τα λάθη, οι αστοχίες, οι λάθος πολιτικές κινήσεις και η ανικανότητα έχουν κάνει πολλούς υποψηφίους να σκέφτονται την επόμενη μέρα.

Ας δούμε όμως ποιοι ακούγονται περισσότερο παρότι ο χρόνος είναι πολύς και σίγουρα πολλά θα αλλάξουν :

  1. Βασίλης Νανόπουλος και Συμμαχία Πολιτών. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο εν ενεργεία δήμαρχος θα διεκδικήσει και πάλι την ψήφο των Κορινθίων με αβέβαιο το μέλλον των συνεργατών που θα θελήσουν να τον ακολουθήσουν αφού ήδη υπάρχουν πολλοί διαφωνούντες.
  2. Αλέξανδρος Πνευματικός: Πρόσφατα δήλωσε παρών σε ραδιοφωνική εκπομπή και οι πληροφορίες μας τον φέρνουν να κάνει επαφές με νέους και άφθαρτους στην πολιτική ανθρώπους αλλά επιστήμονες και καταρτισμένους πολίτες.
  3. Νίκος Σταυρέλης: Ο ανοιχτά συνεργαζόμενος Σταυρέλης με τον Νανόπουλο που αντιπολίτευση κάνει μόνο στο facebook και όχι στα δημοτικά συμβούλια φαίνεται καθαρά από τις κινήσεις του ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών με αβέβαιη έως ισοπεδωτική κατάληξη όσο κρατάει δίπλα του εμπαθείς και εμμονικούς αυτοδιοικητικούς. Κάποιοι άλλοι τον θέλουν να εισχωρεί μια για πάντα στον Βασίλη Νανόπουλο και στην Συμμαχία που έτσι κι αλλιώς στηρίζει.
  4. Πελοπίδας Καλλίρης: Αβέβαιη και η δική του υποψηφιότητα μιας και η θέση του στο Υπουργείο θα υπάρχει όσο η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση και από τα νούμερα των δημοσκοπήσεων φαίνεται ότι θα είναι για πολύ. Ωστόσο η αγάπη του όπως δηλώνει για την αυτοδιοίκηση μπορεί να φέρει και την υποψηφιότητα.
  5. Γιώργος Πιέτρης: Επειτα από την περιπέτεια της υγείας του ο Κορίνθιος επιχειρηματίας δηλώνει σε πηγαδάκια ότι είναι πιο έτοιμος από ποτέ να αλλάξει την πόλη και τον Δήμο. Συγκεντρώνει στο πλάι του αρκετούς επιχειρηματίες αλλά και ανθρώπους της επιστήμης και των γραμμάτων.
  6. Τιμολέων Πιέτρης : Είναι νέος, έχει πέρασμα και είναι σίγουρο πως θα θελήσει και πάλι να κατέβει στην κούρσα των εκλογών. Βέβαια θα πρέπει να κινηθεί συντονισμένα γιατί η απλή αναλογική σε λίγους ίσως μήνες θα αποτελεί παρελθόν για τον τόπο.
  7. Χρήστος Χασικίδης : Πρώην Δήμαρχος Τενέας και μετά στενός συνεργά της του Αλέξανδρου Πνευματικού και για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο γιατρός κρατάει ερμητικά κλειστά τα σχέδιά του παρότι οι δικοί του άνθρωποι καθημερινά του τονίζουν πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτόν. Η υποψηφιότητα Χασικίδη παρότι είναι πάρα πολύ νωρίς θα τολμήσω να προβλέψω πως θα είναι σαρωτική για τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Το χαμηλό προφίλ του, η ευγένειά του αλλά και η ιδιότητα του γιατρού είναι συνταγή επιτυχίας.
  8. Χρήστος Κορδώσης : Δεν έχει ποτέ ηγηθεί συνδυασμού ωστόσο πάντα πρώτευε στους συνδυασμούς που εισχωρούσε. Το κοινωνικό του προφίλ, η δυναμική του παρουσία δίπλα στους πολίτες και τα προβλήματά τους και η ανιδιοτέλεια που τον διακρίνει αφήνουν παράθυρα για πιθανή υποψήφιότητά του.
  9. Παναγιώτης Πιτσάκης : Νυν Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δείχνει με την αυτοδυναμία που δεν μπορεί πια να πετύχει να μένει σε ένα χρόνο από τώρα χωρίς θέση στα κοινά. Αυτό έδειξε και η υποψηφιότητά του στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη που δεν απέδωσε. Απρόβλεπτος άνθρωπος και χαρακτήρας αφήνει να εννοηθεί σε συζητήσεις ότι θα μπορούσε ακόμη και να ηγηθεί συνδυασμού για το Δήμο Κορινθίων ή να προσχωρήσει σε κάποιον που του ταιριάζει περισσότερο.
  10. Ασημακόπουλος Μάριος και ΣΥΡΙΖΑ : Ισως και να ήρθε η στιγμή πολιτικά σκεπτόμενη ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει λίγο πιο σοβαρά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και για να μην παρεξηγηθώ η υποψηφιότητα Ασημακόπουλου έσκασε τελευταία στιγμή πραγματικά για το Δήμο Κορινθίων και δεν υπήρχε χρόνος για αγώνα. Συγκέντρωσε ένα 3,44% που ισοδυναμεί σε 1.109 ψηφοφόρους μόνο σε όλο το Δήμο ενώ η δύναμη του κόμματος είναι πολύ μεγαλύτερη. Σε περίπτωση που κατέβει και πάλι ο κύριος Ασημακόπουλος καλό θα είναι να είναι συντονισμένο και οργανωμένο.
  11. Γιάννης Γκεζερλής : Επειδή δεύτερη ζωή δεν έχει που λέει και το άσμα και η απλή αναλογική θα μας αποχαιρετήσει γλυκά αφού έχει αφήσει πίσω της ερείπια, ο Γιάννης Γκεζερλής μάλλον κλείνει τον πολιτικό του κύκλο ως αρχηγός συνδυασμού και το πιθανότερο είναι να εισχωρήσει και ουσιαστικά αφού τυπικά έχει γίνει στον Βασίλη Νανόπουλο.
  12. Δημήτρης Πρωτοπαπάς : Ο τεχνοκράτης που αντιπροσωπεύει τους ενεργούς πολίτες της πόλης. Βαθιά σκεπτόμενος, με προτάσεις που μπορούν να ενεργοποιηθούν άμεσα, σεμνός και με πλήρη σοβαρότητα δείχνει πως θα ηγηθεί συνδυασμού για τον Δήμο Κορινθίων που σίγουρα αν τα καταφέρει οι προτάσεις του δείχνουν πως θα μεταμορφώσουν την πόλη και το Δήμο.
  13. Γιώργος Πούρος : Πάντα τον χαρακτήριζα ήρεμη δύναμη. Μεθοδικός, εργατικός και η πρόταση των ανθρώπων της Συμμαχίας Πολιτών για την μετά Νανόπουλου εποχή. Ο Γιώργος Πούρος γνωρίζει πολύ καλά την αυτοδιοίκηση, είναι όλη μέρα στον δρόμο και στα προβλήματα του Δήμου. Σπάνια θα τον βρεις στο γραφείο του και αποδεικνύει καθημερινά το πόσο ξεχωρίζει από το χάος της Συμμαχίας.
  14. Τζέκου Παρασκευή και ΚΚΕ : Η καλύτερη πρόταση που έχουμε δει από το ΚΚΕ για το Δήμο Κορινθίων πολλά χρόνια τώρα. Μία νέα γυναίκα, με όραμα και σχέδια για το Δήμο της κατάφερε να πάρει ένα αξιοπρεπέστατο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές που όπως όλα δείχνουν θα το ανεβάσει θεαματικά. Πιστή στα δημοτικά συμβούλια με σωστό λόγο και παρεμβάσεις. Και επειδή έχουμε δει τον Δήμαρχο Πατρέων που προέρχεται από το ίδιο κόμμα πόσες επιτυχίες έχει στο Δήμο του και πόσο εύκολα εκλέγεται, καλό είναι να μην υποτιμάει κανείς αυτή την κυρία στο τι μπορεί να καταφέρει.
  15. Βαγγέλης Παπαιωάννου: Παρακινδυνευμένη αναφορά στο επιχειρηματία που πρόσφατα και αναίτια παραιτήθηκε από την θέση του συμβούλου στο Επιμελητήριο Κορινθίας. Οι εξελίξεις για τον Βαγγέλη Παπαιωάννου θα είναι γρήγορες όπως διασταυρώνουμε από πηγές μας ωστόσο θα είναι πολύ νωρίς για τον ίδιο το να ηγηθεί συνδυασμού γιατί του λείπει η αναγνωρισιμότητα στο Δήμο παρότι στην πόλη είναι πολύ γνωστός σε όλους. Βέβαια οι επιχειρηματίες τον επέλεξαν για το Επιμελητήριο και οφείλει να εξηγήσει τους λόγους γιατί οι Κορίνθιοι δεν ξεχνούν…. Ωστόσο θα του αναγνωρίσω το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο, την απλότητά του και την αγάπη του για την πόλη.

Σ.Μπαλή