Αρχική Ν. Μεσσηνίας Νεαρός με αναπηρία έπεσε σε κακότεχνη διάβαση στην Καλαμάτα

Νεαρός με αναπηρία έπεσε σε κακότεχνη διάβαση στην Καλαμάτα

Νεαρός άνδρας με αναπηρία έπεσε και ανατράπηκε με το καρότσι του, χθες το μεσημέρι σε κακότεχνη διάβαση στο κέντρο της Καλαμάτας, χωρίς ευτυχώς να χτυπήσει.

Το συμβάν έγινε στη διασταύρωση Πολυχάρους και Αριστοδήμου και περαστικοί αλλά και πελάτες γειτονικού καταστήματος, που ταράχτηκαν από την εικόνα, έσπευσαν να βοηθήσουν και να σηκώσουν τον άνθρωπο με το καρότσι του.

Στην ευρύτερη περιοχή στο κέντρο της πόλης υπάρχουν και άλλες τέτοιες επικίνδυνες και κακότεχνες διαβάσεις ΑμεΑ, τις οποίες έχουμε επισημάνει αρκετές φορές, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση για την αποκατάστασή τους. Και είναι ευτύχημα που δεν έχουν σημειωθεί και άλλα ατυχήματα με ΑμεΑ.

Χθες, όμως, μετά από επικοινωνία – ενόχληση δημότη, στην περιοχή έσπευσε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος με μηχανικό του δήμου. Οι δύο άνδρες είδαν από κοντά το σημείο του ατυχήματος και άλλα επικίνδυνα σημεία διαβάσεων, όπως στη διασταύρωση Βασ. Γεωργίου και Αριστοδήμου, και από την πάνω και από την κάτω πλευρά.

Ο κ. Μαστραγγελόπουλος μας επιβεβαίωσε την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων διαβάσεων, την υψομετρική διαφορά της κατάληξης της διάβασης με την άσφαλτο στο δρόμο και δήλωσε πως θα επιδιορθωθούν άμεσα. Παρατήρησε ότι η αποκατάσταση θα γίνει με εργολαβία που αφορά τη βελτίωση πεζοδρομίων.

Πηγή: eleftheriaonline.gr