Αρχική Ν. Κορινθίας Καληνύχτα Κορίνθιε – Η πόλη σου δεν άξιζε ότι της συμβαίνει ……...

Καληνύχτα Κορίνθιε – Η πόλη σου δεν άξιζε ότι της συμβαίνει …… !!!!

H πόλη της Κορίνθου υπάρχει εδώ και 4.000 χρόνια. Αρχικά ήταν ένας μικρός οικισμός κοντά στον Ακροκόρινθο που λεγόταν Εφύρα από το όνομα της πρώτης του Βασίλισσας, κόρης του Ωκεανού, και στη συνέχεια επεκτάθηκε στον περήφανο λόφο και προς τα δυτικά, όπου σήμερα υπάρχει το ΔΔ της Αρχαίας Κορίνθου και τα ερείπια της ένδοξης πόλης του Σίσυφου, του Βελλεροφόντη, του Περίανδρου, του Κύψελου, του Αμεινοκλή, του Γόργου, του Αδείμαντου, του Διόδωρου, του Αρχία, του Καλλίνου, του Υπέρβιου, της Διβυτάβης, της Λαϊδας, του Αρίωνα, του Διογένη, του Λέοντα Σγουρού.

Η περιοχή είναι ένα σταυροδρόμι στεριάς και θάλασσας και πάντα αποτελούσε «μήλον της Έριδος», το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Αρχαίας Ελλάδας.

Τα πλοία της και εμπορεύματα της θα φτάσουν έως την Αίγυπτο, την Γαλλία, την Αγγλία, το Μαρόκο και τα βάθη της ρωσικής στέπας.

Θα χαρίσει στον Ελληνισμό το πλοίο που χάρισε τη νίκη στον τιτάνιο αγώνα του επιβίωσης κατά των Περσών, την Τριήρη.

Στο έδαφός της, θα δημιουργηθεί ο τρίτος και πιο κομψός ελληνικός αρχιτεκτονικός ρυθμός, ο Κορινθιακός, από τον Καλλίμαχο.

Αυτή είναι η ιστορική σου πόλη Κορίνθιε, η Κόρινθός σου που όπου σταθείς στην υφήλιο την αναζητάς και είσαι περήφανος για αυτήν. Από σήμερα μοιάζει να μην είναι η ίδια πόλη, κατακλύστηκε από μετανάστες που δεν ξέρεις την συμπεριφορά τους όσο και να θέλεις να είσαι ευγενικός και φιλόξενος. Που δεν ξέρεις πως θα αντιδράσουν στις κάκιστες συνθήκες διαβίωσης που βιαστικά ετοιμάστηκαν. Κι εσύ Κορίνθιε μοιάζεις να μην το πιστεύεις, νομίζεις ότι είναι ένα όνειρο και θα γίνουν όλα μαγικά. Οχι γιατί δεν θέλεις το καλό αυτών των ανθρώπων, όχι γιατί δεν αγαπάς τον πλησίον σου, όχι γιατί δεν λυπάσαι αυτά τα μωρά που έχουν μαζί τους, αλλά γιατί δεν ξέρεις και ποτέ δεν μπορείς να υπολογίσεις τι θα γίνει αύριο…..

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΕ – Η ΠΟΛΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ….!!!