Αρχική Ν. Αρκαδίας Οι 6 μνηστήρες για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Μελίτη

Οι 6 μνηστήρες για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Μελίτη

Έξι είναι οι υποψήφιοι μνηστήρες για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε Μελίτη και Μεγαλόπολη, όπου εκτός του ενδιαφέροντος που έδειξαν εγχώριοι παίκτες, ανάμεσα στις υποψηφιότητες βρίσκεται και η κινεζική εταιρεία China Western Power Industrial Co LTD.

Η διοίκηση της ΔΕΗ εξέφρασε την ικανοποίηση της για το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τον διαγωνισμό και εκτιμά πως θα υπάρξει θετική εξέλιξη για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων.

Η διοίκηση της εταιρείας έσπευσε να εκφράζει την ικανοποίηση της για τον αριθμό και την προσδοκία της ότι με αυτή τη συμμετοχή και ενδιαφέρον θα υπάρξει ουσιαστικός διαγωνισμός και θετική έκβαση της διαδικασίας αποεπένδυσης.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

«Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης ή/και Μεγαλόπολης στο πλαίσιο της σχετικής επαναληπτικής διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξάγεται βάσει του αρ. 3Α Ν. 4533/2018.

Ειδικότερα, φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν, σύμφωνα με την από 08.03.2019 Κοινή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών, τα ακόλουθα έξι Ενδιαφερόμενα Μέρη (με αλφαβητική σειρά):

1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (σ.σ. όμιλος Κοπελούζου) (CONSORTIUM)
2. CHINA WESTERN POWER INDUSTRIAL Co LTD
3. SEV.EN ENERGY AG – INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED (CONSORTIUM)
4. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
5. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Οι σύμβουλοι της Δ.Ε.Η Α.Ε. αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν το πόρισμά τους προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει την ικανοποίηση της και την προσδοκία της ότι με αυτή τη συμμετοχή και ενδιαφέρον θα υπάρξει ουσιαστικός διαγωνισμός και θετική έκβαση της διαδικασίας αποεπένδυσης».

Προηγούμενο άρθροΒίντεο-ντοκουμέντο: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 17χρονο ποδηλάτη
Επόμενο άρθροΆδεια παραγωγής σε τρία νέα αιολικά πάρκα – Τα δύο από αυτά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου