Αρχική Ν. Ηλείας ΕΣΑμεΑ: Έρευνα εδώ και τώρα για τον θάνατο της 15χρονης Έλλης που...

ΕΣΑμεΑ: Έρευνα εδώ και τώρα για τον θάνατο της 15χρονης Έλλης που πέρασε σχεδόν όλη της τη ζωή στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της 15χρονης Έλλης, στο ΠΙΚΠΑ Βούλας ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, απευθύνοντας διάβημα προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής.

Η Συνοσμονδία επισημαίνει ότι η Έλλη «είχε περάσει σχεδόν όλη της τη ζωή στο γνωστό ίδρυμα Λεχαινών. Ο αιφνίδιος θάνατός της συγκλόνισε ολόκληρη την αναπηρική οικογένεια, καθώς δεν είναι ο πρώτος που προέρχεται μέσα από ένα περιβάλλον εγκατάλειψης».

Για το σκοπό αυτό ζητά ΕΔΕ και δημοσίευση του πορίσματος «προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά οπουδήποτε, σε κάθε δομή κλειστής περίθαλψης όπου διαβιούν άτομα με βαριές αναπηρίες».

Αναλυτικά, η ΕΣΑμεΑ αναφέρει:

Έρευνα εδώ και τώρα για το θάνατο της 15χρονης στο ΠΙΚΠΑ Βούλας

15 χρονών νεκρή στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, η Έλλη είχε περάσει σχεδόν όλη της τη ζωή στο γνωστό ίδρυμα Λεχαινών. Ο αιφνίδιος θάνατός της συγκλόνισε ολόκληρη την αναπηρική οικογένεια, καθώς δεν είναι ο πρώτος που προέρχεται μέσα από ένα περιβάλλον εγκατάλειψης.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά το σεβασμό στη μνήμη της ως ελάχιστο φόρο τιμής. Ταυτόχρονα απευθύνει διάβημα προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής, στο οποίο ανήκει το ΠΙΚΠΑ Βούλας, και προσωπικά στη διοικήτριά της να διενεργήσει άμεσα ΕΔΕ: τόσο για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε ο άδικος χαμός της Έλλης, όσο και για να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Αναμένουμε τη δημοσίευση του πορίσματος προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά οπουδήποτε_, σε κάθε δομή κλειστής περίθαλψης όπου διαβιούν άτομα με βαριές αναπηρίες.

Πηγή: patrisnews.com

Προηγούμενο άρθρο“Λαμπάδιασε” μηχανάκι εν κινήσει στο κέντρο της Κορίνθου – Από θαύμα δεν έγινε έκρηξη! (Εικόνες)
Επόμενο άρθροΤο Ξυλόκαστρο επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες (Εικόνες)