Αρχική Ν. Κορινθίας Νέα κατολίσθηση σημειώθηκε στον Ισθμό

Νέα κατολίσθηση σημειώθηκε στον Ισθμό

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται η ανησυχία μας για την πρόκληση ατυχήματος με σοβαρές συνέπειες, έως και απώλειας ζωής, από τις συνεχόμενες καταπτώσεις χωμάτινων όγκων από τα πρανή της Διώρυγας της Κορίνθου.
38 ήμερες μετά την διεξαγωγή του παράτυπου κατά τους Νόμους που διέπουν την Διώρυγα αθλητικού γεγονότος επονομαζόμενο SUP έχουν γίνει δυο καταπτώσεις χωμάτινων όγκων και βράχων στην ίδια περιοχή όπου έχουμε επισημάνει και έχουμε δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφίες.
Τα επικίνδυνα σημεία είναι στην περιοχή μεταξύ της τοξωτής γέφυρας των λυμάτων, και των παλαιών γεφυρών στο ύψος του Συνεδριακού Κέντρου.

Ο θεός έχει φυλάξει τους άθεους Συριζέους που διοικούν την Διώρυγα αλλά και τα διερχόμενα πλωτά σκάφη και τους επιβαίνοντες σε αυτά κατά την διάρκεια του διάπλου.
Ο θεός επίσης έβαλε το χέρι του και δεν έγινε κατάπτωση όπως αυτές οι δυο τελευταίες κατά την διάρκεια της αθλητικής εκδήλωσης SUP με τους εκατοντάδες συμμετέχοντες αθλητές.

Οι προβλέψεις και οι ανησυχίες του GERANIA BLOG είναι επιβεβαιωμένες και σκοπός της δημοσιοποίησης αυτού του προβλήματος είναι η διαφύλαξη των ανθρώπων, πλήρωμα ή επιβάτες των διερχόμενων πλωτών μέσων.

Η αιτία των καταπτώσεων είναι το γεγονός ότι, παρόλο που υπάρχει υπάλληλος της Διώρυγας, ο οποίος είναι υπεύθυνος καθημερινού ελέγχουν των πρανών για τον εντοπισμό των επικίνδυνων και αετόμορφων σημείων, οι έλεγχοι αυτοί δεν γίνονται ποτέ τα τελευταία πέντε ίσως και έξι χρόνια, με την ανοχή της Διοίκησης και των Διευθυντικών στελεχών της Διώρυγας.
Υπ όψιν ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος της Διώρυγας έχει και άλλες έμμισθες εξωτερικές εργασίες – υποχρεώσεις, εκτός Διώρυγας ενασχολήσεις οι οποίες δεν του επιτρέπουν λόγο χρόνου να εκτελεί τα καθήκοντα του στην υπηρεσία του (Διώρυγα).
Στην φωτογραφία απεικονίζεται το σημείο της κατάπτωσης και η προσπάθεια (τώρα) του προσωπικού της Διώρυγας προκειμένου να προετοιμάσουν σημείο πρόσδεσης του γερανού που θα επιχειρήσει την αποκομιδή των μπαζών.

Γράφει ο Χάρης Μαρίνης