Αρχική Ν. Κορινθίας Επιμελητήριο Κορινθίας: Ημερίδα της Alpha Bank με θέμα “Ελληνική Επιχειρηματικότητα-Προοπτικές-Προκλήσεις-Στρατηγική”

Επιμελητήριο Κορινθίας: Ημερίδα της Alpha Bank με θέμα “Ελληνική Επιχειρηματικότητα-Προοπτικές-Προκλήσεις-Στρατηγική”

Με μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών της Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, στο Επιμελητήριο Κορινθίας εκδήλωση ενημέρωσης της Τράπεζας Alpha Bank, με θέμα «Ελληνική Επιχειρηματικότητα – Προοπτικές – Προκλήσεις – Στρατηγική».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κος Εμμανουήλ Καλούδης Περιφερειακός Δ/ντης των Καταστημάτων Πελοποννήσου & ο κος Σπυρίδων Σ. Ρεντετάκος Δ/ντης της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επιχειρηματίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κορινθίας που κατέκλισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για οικονομικά θέματα, υπηρεσίες και νέα προγράμματα της Alpha Bank.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας απεύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας το ρόλο και το έργο του Επιμελητηρίου Κορινθίας αλλά και των τραπεζών στη σύγχρονη οικονομία.

«Οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη για ένα θωρακισμένο τραπεζικό σύστημα έτσι ώστε να γίνει η μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας, διότι αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας είναι οι τράπεζες. Εμείς σαν Επιμελητήριο, από την άλλη πλευρά έχουμε ανάγκη οι τράπεζες να δώσουν καινούργια χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να στηριχθεί η νεανική και η νεοφυής επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται στη ψηφιακή εποχή και να χρηματοδοτήσουν ενεργειακά projects. Πρέπει να συμβαδίσουμε με γνώμονα την οικονομική τόνωση των μελών μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του επιμελητήριου κ. Πιτσάκης.

Επίσης, εστίασε σε ζητήματα προσωποποιημένης διαχείρισης λέγοντάς ότι: «Οι τράπεζες πρέπει να καταλάβουν ότι δε μπορεί ο κάθε οφειλέτης να αντιμετωπίζεται ως στρατηγικός κακοπληρωτής. Οι τράπεζες πρέπει να συμβάλλουν ώστε να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες οι πραγματικοί, συνειδητοί κακοπληρωτές και να ξεχωρίσει η “ήρα από το στάρι”.»

Κλείνοντας τον χαιρετισμό ο κος Πιτσάκης συνεχάρη την τράπεζα Alpha Bank για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει: «Η Alpha Bank έχει επιδείξει διαχρονικά, μια σειρά αξιόλογων παρεμβάσεων μέσω των οποίων αναδεικνύεται το ενδιαφέρον της να έχει ρόλο στην ανάπτυξη και τη στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας.»

Στη λήξη της εκδήλωσης έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις μεταξύ των συντελεστών της διοργάνωσης και των παρευρισκόμενων επιχειρηματιών.