Αρχική Eπικαιρότητα Χρ.Δήμας: Δεν νοείται αναθεώρηση του Συντάγματος χωρίς αναθεώρηση του άρθρου 16

Χρ.Δήμας: Δεν νοείται αναθεώρηση του Συντάγματος χωρίς αναθεώρηση του άρθρου 16

Δεν νοείται αναθεώρηση του Συντάγματος χωρίς αναθεώρηση του άρθρου 16…

Σας το λέω με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: Δεν νοείται αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρίς την αναθεώρηση του άρθρου 16» υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας.

«Απ΄ ό,τι φαίνεται όμως η κυβέρνηση δεν θέλει να δεχθεί την πρόταση την οποία έχουμε κάνει (η ΝΔ), με αποτέλεσμα η Συνταγματική αναθεώρηση να τινάζεται στον αέρα» επισήμανε και σημείωσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί «να αλλάξει την ατζέντα από την οικονομία και τα σημαντικά ζητήματα που πλήττουν την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών».

Είναι – είπε ο κ. Δήμας – «ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα και καλούμε την κυβέρνηση να το δει πάρα πολύ σοβαρά και όχι μόνο ως μία προσπάθεια απέλπιδα να αλλάξει την ατζέντα».

Ερωτηθείς για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, που αναμένεται και έχει ήδη “πυροδοτήσει” αντιδράσεις στο πολιτικό πεδίο, ο κ. Δήμας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η συζήτηση για προανακριτική ή για άμεσες εξελίξεις και κατηγορίες είναι λίγο προσχηματική έως σκανδαλώδης θα έλεγα εγώ η ίδια η συζήτηση. Δυστυχώς, μιλάμε για μια κυβέρνηση η οποία είναι σε αποδρομή και μια εκτροπή του κράτους Δικαίου. Προφανώς, αν υπάρχουν στοιχεία θα πρέπει να βγουν στην επιφάνεια, δυστυχώς -γι΄ αυτούς- δεν έχει βγει κανένα τέτοιο στοιχείο στην επιφάνεια. Άρα, εμείς βγάζουμε το συμπέρασμα ότι είναι μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να εκτοξεύσει λάσπη προς την αντιπολίτευση, η οποία όμως δεν θα βρει αποτέλεσμα».

Για το θέμα των συντάξεων, ο κ. Δήμας τόνισε: «έχουμε μια πολύ μεγάλη προχειρότητα στο σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Όλοι θέλουμε να ελαφρύνουμε τα φορολογικά βάρη τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή στους Έλληνες πολίτες. Κανένας δεν θέλει να μειώσει τις συντάξεις. Αυτό το οποίο προσπαθούμε να τονίσουμε ως ΝΔ είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο επιδιώκει η κυβέρνηση να το κάνει, δεν είναι απλώς πρόχειρος, είναι αναποτελεσματικός και φοβόμαστε δυστυχώς ότι όλα αυτά τα οποία έχει υποσχεθεί ο πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει να τα υλοποιήσει».

Πηγή: real.gr