Αρχική Ν. Αχαΐας Αστυνομικός … “εξολόθρευσε” μόνος του 4 ληστές στην Πάτρα!!

Αστυνομικός … “εξολόθρευσε” μόνος του 4 ληστές στην Πάτρα!!

«Eξολοθρευτής», θα μπορούσε να χαρακτηριστεί Πατρινός Αστυνομικός, ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής αντιμετώπισε μόνος του τέσσερα συνολικά άτομα, δράστες κλοπής, που σημειώθηκε σε σπίτι επί της οδού Πατρών Κλάους, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24.news, ο Αστυνομικός που βρισκόταν στην περιοχή, όταν ενημερώθηκε πως αναζητούνται οι δράστες κλοπής σπιτιού, κατευθύνθηκε προς το σημείο.

Στη διαδρομή εντόπισε έναν εκ των τεσσάρων δραστών, τον οποίο ακινητοποίησε και συνέλαβε. Περίοικοι τον ενημέρωσαν πως οι άλλοι τρεις, είχαν καταφύγει σε Μίνι Μάρκετ, επί της οδού Σάμου. Χωρίς δεύτερη σκέψη, μπήκε στο κατάστημα. Η παρουσία του δεν έκαμψε τους δράστες, αντιθέτως σύμφωνα με μαρτυρίες στο tempo24.news, δεν δίστασαν να κατευθυνθούν με άγριες διαθέσεις, προς το μέρος του και να του επιτεθούν, με στόχο να διαφύγουν της σύλληψης.

Ακολούθησε συμπλοκή, με το εσωτερικό του Μίνι Μάρκετ, να μετατρέπεται σε πεδίο “μάχης” και τον Αστυνομικό τελικά να «εξουδετερώνει» τους δυο από τους τρεις, καθώς ένας κατάφερε να διαφύγει από την πίσω πόρτα του καταστήματος.

Στο σημείο είχαν σπεύσει και περιπολικά προς ενίσχυση τους συναδέλφου τους.

Από τους τρεις συνολικά συλληφθέντες, οι δυο σύμφωνα με πηγές του tempo24.news, είναι άτομα που προ ημερών, είχαν ταυτοποιηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, ως μέλη της σπείρας ανήλικων διαρρηκτών, που για διάστημα περίπου 6 μηνών λυμαίνονταν τις περιοχές, Περιβόλα, Εγλυκάδα, Λάγγουρα, Ρωμανού και Σούλι Πατρών.

Πρόκειται για Ρομά ηλικίας 16 – 17 ετών, που από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2018, είχαν διαπράξει τουλάχιστον 40 κλοπές σε σπίτια και σε δυο αυτοκίνητα, με λεία 50.000 ευρώ.

Οι δράστες με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα σπιτιών και διαμερισμάτων και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την Αστυνομική έρευνα, προέκυψε πως σε αρκετές περιπτώσεις είχαν αναπτύξει και τη μέθοδο της αναρρίχησης μέσω υδρορροών, δένδρων και παρακείμενων κτισμάτων, φτάνοντας σε διαμερίσματα μέχρι και δευτέρου ορόφου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Πηγή: tempo24.news