Αρχική Ν. Μεσσηνίας Σκυροδετήθηκε η βάση του βοηθητικού κτιρίου στο Ανοικτό Θέατρο Καλαμάτας

Σκυροδετήθηκε η βάση του βοηθητικού κτιρίου στο Ανοικτό Θέατρο Καλαμάτας

Πρόκειται για κτίριο 350 τετρ. μέτρων, πίσω από την σκηνή του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας, που προορίζεται για αποδυτήρια καλλιτεχνών, κυλικείο, χώρους υγιεινής και χώρο εγκαταστάσεων Η/Μ.Το Ανοικτό Θέατρο Καλαμάτας, δημιουργείται σε μία θαυμάσια τοποθεσία, βορειοδυτικά του Κάστρου και παρά τον ποταμό Νέδοντα.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου μειοδότης, κατόπιν διαγωνισμού, αναδείχθηκε η εταιρεία Vasartis SA, με μέση έκπτωση 53,33%, για έργο προϋπολογισμού 998.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ και η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθεί για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου.

Μετά την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου, η Καλαμάτα θα διαθέτει ένα χώρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων περίπου 2.000 θέσεων και θα δοθεί η δυνατότητα μετάκλησης σ’ αυτόν σπουδαίων καλλιτεχνών, καθώς οι παραστάσεις θα είναι ανταποδοτικές.

Δίπλα στο Ανοικτό Θέατρο, που κατασκευάζεται στο χώρο όπου μέχρι πρότινος βρισκόταν το Δημοτικό Φυτώριο, θα βρίσκονται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης (της Κεντρικής Αγοράς και πλησίον αυτής), ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα προσπέλασης του Θεάτρου και περπατώντας, αλλά και με ποδήλατο.

Πηγή: pna.gr

Προηγούμενο άρθροΣε χειμερινό ωράριο τα καταστήματα της Κορίνθου – Εκπτώσεις προ των πυλών!
Επόμενο άρθρο«Γάζωσαν» γνωστό νονό της νύχτας στον Πειραιά – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο