Αρχική Eπικαιρότητα Κονδύλι 10 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Βουλή για τους πληγέντες από τις...

Κονδύλι 10 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Βουλή για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης ενημέρωσε για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές, που αποφάσισε ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης τόνισε: «Στο πλαίσιο της αυτονόητης ένδειξης αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που επλήγησαν από την ανείπωτη καταστροφή και ενώ ακόμη γίνεται καταμέτρηση, δυστυχώς, σε ότι αφορά αγνοούμενους και θύματα από την καταστροφή και έχει ήδη αρχίσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες η καταγραφή των υλικών ζημιών και η αποκατάσταση των υποδομών, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

Συγκεκριμένα, η Βουλή θα συμβάλλει με 10 εκατομμύρια ευρώ, από το αποθεματικό της, στον Ειδικό Λογαριασμό που δημιουργήθηκε με χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

Επίσης, όταν ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η ακριβής καταγραφή της κατάστασης των οικογενειών που επλήγησαν, θα συγκροτηθεί Ειδική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν διοικητικά στελέχη της Βουλής, εκπρόσωποι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των αρμόδιων Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών. Η Επιτροπή αυτή θα αποφασίσει τη χορήγηση ειδικού βοηθήματος προς όλα τα παιδιά έχουν πληγεί από τις τρομακτικές και καταστροφικές πυρκαγιές. Η βοήθεια θα χορηγηθεί εφάπαξ στο λογαριασμό κάθε παιδιού, με στόχο τη στήριξή του στο παρόν και στο μέλλον.

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου για την φωτιά στα Γεράνεια χθες βράδυ στο παλιό Δημαρχείο Αγίων Θεοδώρων (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΕπισήμως 80 οι νεκροί, αγωνία για την τύχη των αγνοουμένων