Αρχική Ν. Κορινθίας Σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου για την φωτιά στα Γεράνεια χθες βράδυ στο...

Σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου για την φωτιά στα Γεράνεια χθες βράδυ στο παλιό Δημαρχείο Αγίων Θεοδώρων (Βίντεο)

Σύσκεψη χθες στις 23:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο παλιό Δημαρχείο των Αγίων Θεοδώρων, για να συντονιστούν οι ενέργειες που ξεκίνησαν ήδη σήμερα το πρωί από τις 6 το πρωί, με σκοπό την κατάσβεση της φωτιάς στα Γεράνεια και την κατανομή των δυνάμεων του στρατού (Μηχανικού), των πυροσβεστών και των εθελοντών.

Στην σύσκεψη, που συμμετείχαν υψηλόβαθμοι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Στρατού (747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού Λουτρακίου), αλλά και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων Γ.Γκιώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης και ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, αποφασίστηκε η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης και ζώνης πρόσβασης από βαριά μηχανήματα ελπιστριοφόρα του Στρατού του Δήμου Λουτρακίου, αλλά και ιδιωτών, τα οποία ξεκίνησαν από τις 6 το πρωί, προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση στους πυροσβέστες αλλά και στους εθελοντές ώστε να αρχίσει η επίγεια κατάσβεση μέτρο μέτρο της φωτιάς, ενώ παράλληλα ζήτησαν ενισχυμένη εναέρια κάλυψη πυρόσβεσης με όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα, τα οποία να λειτουργούν για όλη την σημερινή μέρα προκειμένου να ελεγχθεί πλήρως η φωτιά στα Γεράνεια δεδομένου ότι καίει ανεξέλεγκτη σε πυκνό πευκοδάσος της ανατολικής πλευράς των Γερανείων και έχει μέτωπο πάνω από 20 χλμ.

Δείτε το βίντεο:

Προηγούμενο άρθροΜαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Γεράνεια – Κινδυνεύουν και εκκενώνονται οικισμοί στην περιοχή Αγ. Θεοδώρων – Τι δήλωσε ο Γ.Γκιώνης (Εικόνες-Βίντεο)
Επόμενο άρθροΚονδύλι 10 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Βουλή για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές