Αρχική Χωρίς κατηγορία Η Γυναίκα συμμετέχει… Η πολιτική αλλάζει!

Η Γυναίκα συμμετέχει… Η πολιτική αλλάζει!

Σε μια προσπάθεια δημοσιοποίησης των δράσεων του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής», Το Κ.Ε.Θ.Ι. (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) δίδει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα επιμορφωτικά σεμινάρια που πρόκειται να υλοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας σε όλες τις Περιφέρειες.
Γι΄ αυτό τον λόγο, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), στο πλαίσιο του Έργου: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής» του ΕΠ Διοικητική Μεταρρύθμιση, βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού επιμορφωτικών δράσεων.
Ειδικότερα, πρόκειται να υλοποιηθούν 15 επιμορφωτικά σεμινάρια δύο Κύκλων (Α και Β Κύκλος), σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, με κύριο στόχο την ενίσχυση και εμψύχωση των ίδιων των γυναικών προκειμένου να διεκδικήσουν και να επιτύχουν όχι μόνο τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά και την εκλογή τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Τα σεμινάρια θα είναι διάρκειας 12 ωρών και θα απευθύνονται σε αιρετές ή σε γυναίκες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής. Θα περιλαμβάνουν θεωρητικό και βιωματικό μέρος και θα διαρθρώνονται στις εξής θεματικές ενότητες: α) Φύλο, Κοινωνία, Πολιτική, β) Δομές Πολιτικής Εξουσίας, γ) Πολιτική Επικοινωνία – Ζητήματα Επικοινωνίας και Φύλου, δ) Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πολιτικές.
Δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την έναρξη των επιμορφωτικών σεμιναρίων στο προσεχές διάστημα, σας ενημερώνουμε ότι έχει αναρτηθεί φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση των σεμιναρίων στο site www.gynaikes-politiki.gr (βλ. εδώ: http://bit.ly/Ye4OTA ) και σας καλούμε να πλαισιώσετε την προσπάθειά μας και να υποβάλετε την αίτησή σας.
Για τις συμμετέχουσες στα σεμινάρια, προβλέπεται η κάλυψη εξόδων διαμονής και μετακίνησης.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας μέσω e-mail (kethi@gynaikes-politiki.gr ).
Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ)
Χαρ. Τρικούπη 51 & Βαλτετσίου, 106 81 Αθήνα
Τηλ.: 210 3898000, fax: 210 3898058
E-mail: kethi@kethi.gr, kethi@gynaikes-politiki.gr
www.kethi.gr, www.gynaikes-politiki.gr

Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια θα δεχτεί απόψε στις 19:30 ο Δ. Καμπόσος
Επόμενο άρθροΗ επιστολή των εκπαιδευτικών της Κορινθίας στο Χρίστο Δήμα