Αρχική Ν. Αργολίδος Ραβασάκια για κατασχέσεις σε οφειλέτες αποστέλλει ο ΟΑΕΕ

Ραβασάκια για κατασχέσεις σε οφειλέτες αποστέλλει ο ΟΑΕΕ

Περιθώριο 20 ημερών να ρυθμίσουν τα χρέη τους έχουν οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ που λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες σημειώματα από το κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών (ΚΕΑΟ), καθώς, όπως ενημερώνονται, σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις και οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων.

Το πρόβλημα λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς από τους 775.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, εκτιμάται ότι οι 575.000 αδυνατούν να καταβάλλουν τακτικές εισφορές προς το Ταμείο, ενώ από αυτούς οι 195.000 ήδη έχουν χαρακτηριστεί «αδρανείς», δηλαδή έχουν διακόψει κάθε δραστηριότητα.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία του ταμείου δείχνουν ότι ολοένα και λιγότεροι οφειλέτες σπεύδουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, ενώ υπολογίζεται ότι κάθε μήνα, περί τους 200 με 250 από όσους που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους. Τα χρέη προς το ταμείο έχουν εκτιναχθεί στα 5,9 δισ. ευρώ.

Παρ’ ότι το ΙΚΑ δέχεται από τους οφειλέτες του να πληρώνουν «ότι έχουν» προκειμένου να διατηρούν ενεργή τη ρύθμισή τους, ακόμη κι αν η καταβολή υπολείπεται κατά πολύ της συμφωνημένης δόσης, ο ΟΑΕΕ δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν το σύνολο της δόσης, να θεωρούνται ληξιπρόθεσμοι.

ΠΗΓΗ: NEWSBOMB.GR

Προηγούμενο άρθροΑυλαία για τις πανελλήνιες εξετάσεις 2014
Επόμενο άρθροΗ ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου (video)