Αρχική Χωρίς κατηγορία Σταύρος Αργειτάκος: Εμπιστευόμαστε τους πολίτες

Σταύρος Αργειτάκος: Εμπιστευόμαστε τους πολίτες

Ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών αυτή την Κυριακή της 25ης Μαΐου, απευθύνομαι σ’ όλους τους συμπολίτες μου, γιατί σ’ αυτούς νοιώθω κύρια την υποχρέωση και να λογοδοτώ και να δεσμεύομαι.
Απευθύνομαι στην κρίση και στη μνήμη σας γιατί πολλοί υποψήφιοι – νεόκοποι και μη – δείχνουν να αγνοούν την α-λήθεια (δηλαδή την έλλειψη της λήθης), θέτοντας ερωτηματικά, προτάσεις ή διλήμματα, κατά τη γνώμη μου, εικονικά.
Προτεραιότητα του Δήμου Σπάρτης τα τρία χρόνια που είμαι δήμαρχος καθώς και υποχρέωση τόσο εμένα του ίδιου αλλά και όλων των υποψηφίων του Ανεξάρτητου συνδυασμού μας ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ που -μήνες πριν από την προεκλογική περίοδο- καταρτίσαμε το πρόγραμμά μας, είναι η αξιοποίηση, η ανάδειξη και η προβολή τόσο του ιστορικού μας πλούτου, όσο και της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας.
Εμείς είμαστε περήφανοι και δικαιωμένοι για τις δράσεις Πολιτισμού που έχουμε ήδη σχεδιάσει, προγραμματίσει και πραγματοποιήσει: έργα υποδομής, έργα πολιτισμού και αθλητισμού, επαφές με αρμόδιους υπουργούς και στελέχη των αντίστοιχων υπουργείων τουρισμού, μεγάλων χωρών που οι πολίτες τους επισκέπτονται τη χώρα μας.
Κεντρικός στόχος μας είναι ο Δήμος Σπάρτης να αναδειχτεί σε Παγκόσμιο Τουριστικό και Πολιτιστικό Προορισμό. Υποχρέωσή μας, είναι η ολοκλήρωση αυτού του μεγαλόπνοου έργου.
Βασική μας επίσης, προτεραιότητα είναι η προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων και η στήριξη των συμπολιτών παραγωγών μας. Έχουμε δεσμευθεί για ακόμη περισσότερες διεκδικήσεις, για αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας και είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση (από όπου και αν προέρχεται) για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής.
Ήδη γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι υπάρχει συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ και της Ρωσίας για επενδύσεις στο Δήμο μας και για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων.
Όσον αφορά δε, την πρόταση άλλων υποψηφίων για την κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, των Νομικών Προσώπων, των Επιτροπών του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ, εμείς τηρούμε τους κανόνες της διαβούλευσης που προβλέπει ο Νόμος με κυρίαρχη την αρχή της διαφάνειας. Γιατί πάντα ενεργούμε με εντιμότητα και για το συμφέρον του Δήμου Σπάρτης.
Οι οποιεσδήποτε προτάσεις – δήθεν διαφανών προτάσεων προεκλογικά –δημιουργούν ερωτηματικά για την ειλικρίνειά τους, δεδομένου ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτή την πενταετία εκπροσωπούνται όλες οι θέσεις όλων των συνδυασμών.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, τόσο εγώ όσο και οι συμπολίτες μας σε τι αποσκοπούν οι προτάσεις συνεργασιών σε επίπεδο κορυφής και αν παίζει γι’ αυτούς ρόλο η άποψη των συμπολιτών μας.
Από την πλευρά μου, σαν Δήμαρχος έχω δηλώσει ότι είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση, σε κάθε ιδέα, – από όπου και αν προέρχεται για να κερδίσει ο Δήμος μας αυτήν την ιστορική ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας την πενταετία αυτή. Γιατί όλους μας ενώνει η ιστορία μας και η αγάπη για τον τόπο μας.
Είμαι σίγουρος ότι οι δημότες του Δήμου Σπάρτης την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 θα δώσουν την πολιτική απάντηση και εμείς τους εμπιστευόμαστε απόλυτα.