Αρχική Χωρίς κατηγορία ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ :ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΚΟΣΜΩΝ

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ :ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΚΟΣΜΩΝ

Του Αντώνη Παππά – Προέδρου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου / Υποψήφιος ΔΣ Κορίνθου

Κορίνθιες και Κορίνθιοι
Οι εκλογές αυτές είναι οι πιο κρίσιμες που έχουν γίνει για την αυτοδιοίκηση στην Κόρινθο, από την Μεταπολίτευση.
Γιατί σ’ αυτές δεν αναμετρώνται απλώς δύο διαφορετικές αυτοδιοικητικές προσωπικότητες. Αναμετρώνται δύο διαφορετικές αυτοδιοικητικές αντιλήψεις. Δύο διαφορετικοί αυτοδιοικητικοί κόσμοι.
Από τη μια μεριά είναι οι αυτοδιοικητικές αντιλήψεις που εκφράζει η σημερινή δημοτική αρχή. Οι αντιλήψεις της σκληρής δουλειάς και της απόδοσης έργου.
Η δημοτική αρχή τα τελευταία οκτώ χρόνια άλλαξε την εικόνα της πόλης. Δεν είναι μόνο τα μικρά και μεγάλα έργα που έκανε σε κάθε γωνιά του καλλικρατικού δήμου, με κορυφαίο όλων την πεζοδρόμηση στο κέντρο της Κορίνθου.
Είναι η ολοκλήρωση των βασικών υποδομών, που συνδέθηκαν με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
Είναι η υδροδότηση της Κορίνθου στην πρώτη τετραετία και όλου του Καλλικρατικού δήμου στη δεύτερη.
Με επαρκές και πόσιμο νερό, παντού.
ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ, όπως έδειξε και η τελευταία ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου Προστασίας Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τους Νοσοκομείου Κορίνθου.
Είναι η ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και πολλά άλλα.
Είναι η έγκριση του master plan για το λιμάνι της πόλης, που αλλάζει οριστικά την φυσιογνωμία του, διαμορφώνει ως τουριστικό τον χαρακτήρα του και το μετατρέπει σε μοχλό ανάπτυξης για την Κόρινθο.
Από την άλλη μεριά είναι οι αντιλήψεις που εκφράζει ο διεκδικητής της εξουσίας.
Ο οποίος -ρητά και καθαρά- έχει δηλώσει ότι θα μετατρέψει τους πεζοδρόμους σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.
Ο οποίος, (από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, στην οποία τον είχε διορίσει ο τότε υπουργός Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας), είχε υπερασπιστεί τη μετατροπή του λιμανιού της Κορίνθου σε εμπορικό, δηλαδή σε Κερατσίνι και την παράδοσή του στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο οποίος «έπαιξε» με τις ελπίδες των Κορίνθιων στο ζήτημα των κρουαζιερόπλοιων και κατόπιν κατηγορούσε τη δημοτική αρχή για «τρικλοποδιές».
Ο οποίος, ενώ γνώριζε πρώτος ότι το στρατόπεδο της πόλης θα μετατραπεί σε κέντρο λαθρομεταναστών, οργάνωσε ημερίδα στο Επιμελητήριο και κατόπιν κατηγορούσε το Δήμαρχο για ολιγωρία.
Ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά πράγματα για πρώτη φορά, όταν αποφασίστηκε το κλείσιμο της επιχείρησης που διεύθυνε.
Ο οποίος μετέτρεψε το Επιμελητήριο σε προεκλογικό του κέντρο.
Ο οποίος «έστησε» την πλούσια προεκλογική του εκστρατεία σε επικοινωνιακά τεχνάσματα των καλοπληρωμένων συμβούλων του, χωρίς σαφές και υλοποιήσιμο πρόγραμμα.
Ο οποίος «έστησε» την προεκλογική του εκστρατεία στο θέμα του ΝΕΡΟΥ, «παίζοντας» με το υποσυνείδητο και τους φόβους σας
Ο οποίος, παρά τις ανακοινώσεις των ειδικών επιμένει, ότι το νερό της Κορίνθου δεν είναι καλό και πόσιμο και πως οι υποδομές του δικτύου ύδρευσης χρειάζονται αλλαγή, αλλά δεν τολμάει να σας πει ότι θα σταματήσει την υδροδότηση σε όλο τον Καλλικρατικό δήμο και θα σας επιστρέψει, χωρίς λόγο, στην εποχή των μπιτονιών.
Σύγκρουση δύο πολιτικών κόσμων

Πέρα, όμως, από την αναμέτρηση των διαφορετικών αυτοδιοικητικών αντιλήψεων, την Κυριακή θα έχουμε την αναμέτρηση και δύο διαφορετικών, πολιτικών αντιλήψεων.
Από τη μια μεριά είναι οι πολιτικές αντιλήψεις που εκφράζουν τη δημοκρατική παράταξη στο σύνολό της. Που ρητά και καθαρά συγκρούστηκαν με το πολιτικό σύστημα, όταν είδαν πως αυτό επιβάλλει το συμφέρον της πόλης. Που αρνούνται τον παλαιοκομματισμό του διορισμού με ένα χαρτάκι και ένα τηλεφώνημα, που αρνούνται να παίζουν με τον πόνο των ανέργων. Που δεν υπόσχονται στους πάντες τα πάντα. Που δεν υπερασπίζονται τους εκφραστές της μαύρης αυγής των σκοτεινών εποχών. Που δεν μουρμουρίζουν διχαστικές μελωδίες της πιο μαύρης περιόδου της πολιτικής μας ιστορίας.
Κι από την άλλη μεριά είναι οι πολιτικές αντιλήψεις, που εκφράζουν τον παλαιοκομματισμό που μας οδήγησε στην σημερινή κρίση. Τον παλαιοκομματισμό της μεγαλομανίας των υπερμεγεθών φωτογραφιών, που θυμίζουν ολοκληρωτικές, τριτοκοσμικές, πολιτικές φυσιογνωμίες.
Που -ακόμα και σήμερα, στην προεκλογική περίοδο- φωτογραφίζονται με τους εκφραστές του πολιτικού συστήματος, με τους εκφραστές των μνημονίων. Που δεν απεκδύονται τον κομματικό τους μανδύα.
Που κοροϊδεύουν τους νέους ανθρώπους, με υποσχέσεις προσλήψεων …μετά τις εκλογές.
Που συνδιαλέγονται και υπερασπίζονται με την μαύρη χυδαιότητα. Που “δεν είδαν, δεν άκουσαν και -κυρίως- δεν μίλησαν” ποτέ για τα έργα και τις ημέρες της στον δήμο μας.

Κορίνθιες και Κορίνθιοι
Αυτή την Κυριακή η ευθύνη σας είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Σας καλούμε να έρθετε ΟΛΟΙ στην κάλπη για να αποφανθείτε με ελεύθερο πνεύμα, ποια θα είναι η μοίρα του τόπου σας, το μέλλον των παιδιών σας.
Στα δικά σας χέρια κρατάτε την τύχη για την πορεία του δήμου τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα ψηφίσετε τη συνέχιση της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου σας; Ή θα ψηφίσετε την οπισθοδρόμηση και την εγκαθίδρυση ενός εξουσιολάγνου συστήματος, που απέδειξε ότι κάνει τα πάντα για να αναλάβει την διοίκηση του δήμου;
Η επιλογή και η ευθύνη είναι δική σας.