Αρχική Ν. Μεσσηνίας Ξεκίνησε η λειτουργία της 1ης ΤΟΜΥ Καλαμάτας

Ξεκίνησε η λειτουργία της 1ης ΤΟΜΥ Καλαμάτας

Ξεκίνησε η λειτουργία της 1ης ΤΟΜΥ (Τοπικής Μονάδας Υγείας) Καλαμάτας στο Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) της πόλης. Έχει μια γενική – οικογενειακή γιατρό, παιδίατρο, 2 νοσηλεύτριες, 2 επισκέπτριες υγείας, 1 κοινωνική λειτουργό και 2 διοικητικούς υπαλλήλους.

Η ΤΟΜΥ ενημερώνει τους ασφαλισμένους που θέλουν να εγγραφούν ότι μαζί με την αίτηση εγγραφής πρέπει να έχουν φωτοτυπία ταυτότητας, ΑΜΚΑ, ένα αποδεικτικό πως κατοικούν στην Καλαμάτα και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για το ανήλικο ή τα ανήλικα παιδιά τους.

Η μονάδα λειτουργεί με ραντεβού με τον γενικό – οικογενειακό γιατρό, για να πάρει το ιατρικό ιστορικό του ασθενή και να παρέχει τις πρώτες υπηρεσίες και με τον παιδίατρο, για την προσφορά υπηρεσιών υγείας στα παιδιά.

Μέχρι το 2019 όπου αναμένονται και άλλες ειδικότητες στην ΤΟΜΥ, οι ασφαλισμένοι – ασθενείς θα παίρνουν παραπεμπτικό για κάποιες ειδικότητες στο Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ), με το οποίο συνεργάζεται. Για κάποιες άλλες ειδικότητες δεν χρειάζεται παραπεμπτικό, ενώ παραπεμπτικά θα δίνονται και για το Νοσοκομείο.

Τώρα η ΤΟΜΥ λειτουργεί μόνο από τις 8.30 πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι, ενώ αργότερα προβλέπεται να υπάρχει και δεύτερη βάρδια. Το τηλέφωνο για επικοινωνία είναι 27210 45542 και η ΤΟΜΥ στεγάζεται στο ισόγειο του Κέντρου Υγείας, με είσοδο από την πίσω πλευρά, από την οδό Κοραή.