Αρχική Eπικαιρότητα Διάγγελμα Μητσοτάκη: Μπλόκο στους ανεμβολίαστους σε όλους τους κλειστούς χώρους

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Μπλόκο στους ανεμβολίαστους σε όλους τους κλειστούς χώρους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο διάγγελμά του νέα μέτρα.

Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε, πως από τη Δευτέρα κανείς ενήλικος ανεμβολίαστος δεν θα εισέρχεται σε κλειστούς χώρους ενώ παράλληλα τόνισε πως από το ηλικιακό όριο των 65 και άνω, όσοι δεν έχουν κάνει την 3η δόση του εμβολίου δεν θα λαμβάνουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Το εμβόλιο δίνει τη νίκη στον άνθρωπο, στην ελευθερία και όχι στον πόνο και τους περιορισμούς. Στην Πορτογαλία και στη Δανία τα κρούσματα μπορεί να αυξάνονται αλλά τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ δεν γεμίζουν. Πάνω από 7 εκ. Έλληνες έχουν επιλέξει το εμβόλιο.

Σχεδόν 1.5 εκ. άνω των 60 συμπλήρωσαν έξι μήνες από τον εμβολιασμό τους και 560.000 άνθρωποι της ίδιας ομάδας δεν έχουν κάνει δυστυχώς το εμβόλιό τους. Σχεδόν 9/10 ασθενείς που δοκιμάζονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.
Πρόκειται για πανδημία ανεμβολίαστων. Αν είχαμε τα ποσοστά εμβολιασμένων της Πορτογαλίας οι διασωληνώσεις θα ήταν 5 φορές λιγότερες.

Υπογράψαμε ένα συμβόλαιο τιμής, να μην ξανακλείσουμε και πρέπει να τηρήσουμε την δέσμευση αυτή. Με τα σχολεία ανοικτά και ασφαλή με τα πολλά τεστ που κάνουμε.

Ήδη οι τελευταίες πρωτοβουλίες μας έχουν αποτέλεσμα. Έχουν κλείσει ήδη 350.000 ραντεβού για πρώτο εμβολιασμό. Όσοι ακόμα διστάζουν μπορούν να αλλάξουν άποψη ακούγοντας όσους ανεμβολίαστους νόσησαν.

Από την επόμενη Δευτέρα…

Όλοι οι ενήλικες πολίτες πλην των εργαζομένων της εστίασης δεν θα εισέρχονται σε κλειστές αίθουσες ούτε με τεστ.
Οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα προσκομίζουν εργαστηριακό τεστ στις εκκλησίες.
Το πιστοποιητικό εισόδου εμβολιασμένων άνω των 60 ετών θα παύει να ισχύει τον 7ο μήνα. Θα έχουν περιθώριο για την 3η δόση ενός μήνα.
Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται. Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε αυτή τη μάχη.
Ενισχύεται κι άλλο το σύστημα υγείας.