Αρχική Ν. Κορινθίας Το Ξυλόκαστρο στο προσκήνιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων

Το Ξυλόκαστρο στο προσκήνιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων

Ένα τριήμερο γεμάτο συγκινήσεις τέτοιες, που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει, αναμένεται να ζήσει το Ξυλόκαστρο, αφού από την Παρασκευή 11 Μαίου μέχρι και την Κυριακή, θα γίνει το επίκεντρο σημαντικών αθλητικών γεγονότων.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 11 Μαίου η πόλη μας έχει την τιμή να φιλοξενεί  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ.

Η σημαντικότητα του σπουδαίου αυτού γεγονότος , τοποθετεί  το δήμο μας και την πόλη του Ξυλοκάστρου στην καρδιά του κλασικού αθλητισμού.

Σημαντικοί αθλητές θα αγωνιστούν σε μια υπέροχη διαδρομή και ευχόμαστε να μας χαρίσουν  μεγάλες στιγμές και σημαντικές επιδόσεις.

Στο Ξυλόκαστρο πρόκειται να πραγματοποιηθεί επίσης, από την Παρασκευή 11 Μαίου μέχρι και το Σάββατο 12 Μαίου, το  Open βαθμολογούμενο Ενωσιακό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Ε3 κατηγορίας U14 ..

Αθλητές και σύλλογοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε ένα άθλημα που δεν σταματά να κερδίζει φίλους και να χαρίζει συγκινήσεις.

Στις  10, 11 και 12-5-2024  η πόλη μας θα φιλοξενήσει το 18ο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα ΕΣΣΠΕΠ και το 18ο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών ΕΣΣΠΕΠ 2024, που διοργανώνει η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΕΣΣΠΕΠ) με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και τον Όμιλο Πνευματικών Αθλημάτων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (ΟΠΑΞΕ).

Μετά τους πολύ πετυχημένους προκριματικούς ομαδικούς αγώνες για το Πρωταθλημα Α Εθνικής που διοργανώσαμε πριν από λίγο καιρό,έρχεται η διοργάνωση αυτή,  αποδεικνύοντας πως το σκάκι αποτελεί πλέον σημαντικό μέρος της πνευματικής ζωής του τόπου.

Στην προσπάθεια αυτή της δημοτικής αρχής , το Ξυλόκαστρο να συνεχίσει την λαμπρή  ιστορία του στην διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων, οφείλουμε όλοι να είμαστε παρόντες. Φιλόξενοι οικοδεσπότες ..

Δημότες που αγαπούν τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα, που χειροκροτούν και ενισχύουν την προσπάθεια των αθλητών και πανηγυρίζουν τις επιτυχίες τους.

Πάμε να κάνουμε το Ξυλόκαστρο να μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη ομάδων, αντιπροσωπειών και αθλητών.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ανανεώσουμε το ραντεβού μαζί τους.