Αρχική Ν. Κορινθίας Γιατί και ποιοι Γιάννη Λάμπρου θα πρέπει να ζουν με τον φόβο...

Γιατί και ποιοι Γιάννη Λάμπρου θα πρέπει να ζουν με τον φόβο μήπως βγάλεις την καλή σου πένα;

Ο θεσμός του Γενικού Γραμματέα των Δήμων ήταν μια έμπνευση ( πολύ σωστή κατά τ´αλλα ) του νομοθέτη ,που προΐσταται αμέσως μετά τον Δήμαρχο και προσυπογράφει όλα τα από τον Δήμαρχο υπογραφομενα έγγραφα. Το αξίωμα είναι μεγάλο αφού στην συγκεκριμένη θέση τοποθετούνται άνθρωποι με γνώσεις, πτυχία (συνήθως και μεταπτυχιακά) αλλά και με τριβή στην αυτοδιοίκηση.

Θεσμικά ο Γενικός Γραμματέας είναι σε ανώτερη βαθμίδα από τους Αντιδημάρχους και για αυτό και οι μισθοί τους είναι υψηλότεροι από αυτούς. Σε ότι αφορά την Κορινθια στις θέσεις αυτές έχουν τοποθετηθεί άνθρωποι που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις πλην του Δήμου Βέλου Βοχας που η επιλογή του Δημάρχου στο πρόσωπο του Γιάννη Λάμπρου άφηνε εξαρχής ερωτηματικά.

Στο βιογραφικό του δεν υπήρχε αντίστοιχη θέση στο παρελθόν, ωστόσο έχει καταπιαστεί με πολλά καιδιαφορετικά επαγγέλματα. Η θέση στην οποια τοποθετήθηκε είναι πολύ σπουδαία γιατί ουσιαστικά είναι ηεικονα του Δημάρχου προς τα έξω. Στην ιστορία των Δήμων οι Γενικοί Γραμματείς είναι πολύ μετρημένοι, φειδωλοί στα λόγια και τις πράξεις τους, δεν τοποθετούνται δημόσια και το προφίλ τους έχει μετριοπάθειακαι κρατιέται χαμηλά.

Υπάρχει και Δήμος που έχει τοποθετηθεί άνθρωπος από την αντιπολίτευση ,εξαιρετικός, με γνώσεις και συνέπεια. Στην περίπτωση του Γιάννη Λάμπρου τα πράγματα είναι διαφορετικά από ότι έχουμε συνηθίσει. Ορόλος του δεν περιορίζεται στα καθήκοντα του. Τον συναντήσαμε στην πρώτη γραμμή στην λογοδοσία τουΔημάρχου να δίνει οδηγίες , να έχει λόγο και να παρεμβαίνει δυναμικά.

Σε τέτοιο βαθμό που αναρωτηθήκαμε ποιος ειναι ο Δήμαρχος. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο και γιαανάλογες συμπεριφορές προς τους υπαλλήλους του Δήμου στην νέα καθημερινότητα του Δήμου. Ησεμνότητα των υπολοίπων Γενικών Γραμματέων του νομού , στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει ούτεστο ελάχιστο με αποκορύφωμα ενα δημόσιο κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πουστην τελευταία του παράγραφο εξαπολύει και απειλές ότι θα πιάσει και πάλι την καλή ( όπως λεγεται ) πένατου. Τελικά ο Γιάννης Λάμπρου είναι η εικόνα του Θανάση Μανάβη; Γνωρίζει ο Δήμαρχος τέτοια κείμενα πουγράφονται από το δεξί του χέρι; Εγκρίνει τέτοιες πρακτικές ; Είναι Δήμαρχος όλων ή μόνο αυτών που έχουννα πουν καλά λόγια για τον ίδιο και την πολιτική του; Είναι μέθοδοι αυτοί για να πείσει τους διαφωνούντες;

Περιμένουμε, εδώ που έφτασε ο Γιάννης Λάμπρου τα πράγματα από τον Θανάση Μανάβη να κατονομάσειαυτούς στους οποίους αναφέρεται ο κ. Λάμπρου , να πάρει θέση στις απειλές, και να βγει δημόσια νααπαντησει για σοβαρά θέματα του Δήμου. (ίσως σε μια συνέντευξη τύπου χωρίς ατζέντα)

Υ.Γ 1) Αναφορικά με ένα πρόσφατο βίντεο του Θανάση Μανάβη στο προφίλ του για «κούνημα δακτύλου» θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι βεβαίως οι πολίτες είναι οι πλέον αρμόδιοι να του κουνήσουν το δάκτυλο και οι δημοσιογράφοι να κάνουν κριτική όταν βλέπουν εικόνα, πράξεις, έργα και λόγια που δεν συνάδουν με τον θεσμό. Ο κόσμος αξιολογεί και κρίνει πάντα όλους μας.                                                                     

Υ.Γ 2 ) Όταν Γιάννη Λάμπρου ασχολείσαι με τα κοινά από οποιαδήποτε θέση (ή του Γενικού Γραμματέα που έχεις τώρα, ή παλιότερα του δημοσιογράφου) ξέρεις πολύ καλά ότι και τα παιδιά σου θα πληγωθούν και οι φίλοι σου γιατί είσαι εκτεθειμένος στην κριτική. Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Εγώ τουλάχιστον έχω θωρακίσει τα παιδιά μου με πολύ γνώση για το πώς η μαμά τους χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις και κάνουν κι αυτά το ίδιο. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο πονάει αλλά αυτή την δουλειά επιλέξαμε να κάνουμε. Τι πρέπει να πουν οι μεγάλοι πολιτικοί που δέχονται καθημερινά σκληρή κριτική; Εσύ τόσα χρόνια δεν το έμαθες αυτό;  Απορώ…..       

Υ.Γ3) Η μανία μου για την έρευνα (οι φίλοι με λένε αρχαιολογική σκαρπάνη) με έφερε στο παρακάτω δημόσιο κείμενο του Γιάννη Λάμπρου πριν εκλεγεί ο Θανάσης Μανάβης και πριν ο ίδιος βέβαια πάρει την θέση του Γενικού Γραμματέα. Αλήθεια Γιάννη, τελικά μπορεί κάποιος να λέει ελεύθερα την γνώμη του;

Σ.Μπαλή

Το τελευταίο κείμενο του Γιάννη Λάμπρου

Γιάννης Λάμπρου:  𝝡𝝚 𝝩𝝜𝝢 𝝬𝝪𝝙𝝖𝝞𝝤𝝩𝝜𝝩𝝖 𝝩𝝞 𝝥𝝞𝝨𝝩𝝚𝝪𝝤𝝪𝝢 𝝝𝝖 𝝥𝝚𝝩𝝪𝝬𝝤𝝪𝝢;;
Δεν γράφω, δεν μιλώ και σιωπώ.
Από επιλογή και σεβασμό στην πολύ σπουδαία προσπάθεια που κάνει ένας νέος άνθρωπος, με τον οποίο για περισσότερα από 7 χρόνια, είμαι κοντά του.
Κάθε μέρα και μία χυδαιότητα, γράφετε για μένα.
Από ανώνυμους και από επώνυμους που κρύβονται πίσω από τους ανώνυμους.
Το ίδιο σύστημα είναι και μην αμφιβάλει κανείς.
Ματαιοπονούν όσοι με χυδαιότητα, πιστεύουν ότι θα εγκαταλείψω τον Θανάση Μανάβη.
Πιστεύουν ότι αν το καταφέρουν, ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, θα είναι ευάλωτος και του χεριού τους.
Ο Θανάσης δεν εκβιάζεται από κανένα και τίποτα, γιατί δεν μπορεί κανείς να τον τραβήξει από το μανίκι.
Το μόνο που καταφέρνουν είναι να πικραίνουν την οικογένεια μου, η οποία και αυτή σωπαίνει σεβόμενη την επιλογή μου.
Ξέρουν καλά οι δικοί μου άνθρωποι, ότι αυτό που κάνει ο Θανάσης Μανάβης και οι άνθρωποι του είναι τόσο μεγάλο και σημαντικό, που δεν μπορεί να χαριστεί σε άχθους αρούρηδες.
Ματαιοπονούν λοιπόν, βγάζοντας πύον και δηλητήριο.
Και πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος να γράψω ή να μιλήσω, με την καλή πένα που οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι πάντα έχω στην τσέπη μου.
Καλημέρα!
Γ.Λ.