Αρχική Eπικαιρότητα Β. Κικίλιας: Διπλάσιος αριθμός δασοκομάντος στην Πάτρα για την αντιπυρική περίοδο

Β. Κικίλιας: Διπλάσιος αριθμός δασοκομάντος στην Πάτρα για την αντιπυρική περίοδο

Την Πάτρα επισκέπτεται σήμερα, Τετάρτη (8/5) ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο των συναντήσεων και συσκέψεων που έχει ανά τη χώρα, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Κικίλιας βρέθηκε στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, προκειμένου να ενημερώσει τους επικεφαλής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδας για την αντιπυρικη περίοδο.

Β. Κικίλιας: Διπλάσιος αριθμός δασοκομάντος στην Πάτρα για την αντιπυρική περίοδο

Ο υπουργός, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στον άνυδρο χειμώνα που προηγήθηκε και στις καιρικές συνθήκες που δεν ευνόησαν και τόνισε πως “είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από όλα”. Παράλληλα, πρόσθεσε, είναι “μια μάχη που θα δώσουμε μέρα τη μέρα μαζί”, υπογραμμίζοντας πως αυτό το μήνυμα θέλει να στείλει στις γυναίκες και στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μίλησε, ακόμα, για την ατομική ευθύνη και τόνισε τη σημασία της ειδικής ομάδας των δασοκομάντος, της ΕΜΟΔΕ. Μια ομάδα που, όπως σημείωσε, είναι αερομεταφερόμενη και ενισχύθηκε αυτή την περίοδο, καθώς, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, διπλασιάστηκε το ανθρώπινο δυναμικό που απαρτίζει την ΕΜΟΔΕ που εδρεύει στην Πάτρα, μια περιοχή κομβικής, όπως την χαρακτήρισε, σημασίας.