Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Ολοκληρώνεται η έκθεση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της...

Καλαμάτα: Ολοκληρώνεται η έκθεση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας

Ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, πραγματοποιεί μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, τη μεγάλη αφιερωματική έκθεση για την Μαρία Κάλλας στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, (3ος όροφος του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας “Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή”). Μία έκθεση που αποτέλεσε πόλο έλξης και έμπνευσης για εκατοντάδες ανθρώπους, μαθητές και επισκέπτες.

Άρθρα γράφτηκαν για την έκθεση στα τοπικά μέσα, σε Αθηναϊκά καθώς και σε ευρωπαϊκά μέσα παγκόσμιας εμβέλειας, όπως τους TIMES του Λονδίνου και του Maria Callas Magazine (τεύχος Δεκεμβρίου) του παγκόσμιου Maria Callas Club που διανέμεται σε εκατομμύρια μέλη του.

Η Συλλογή που εκτίθεται τη στιγμή αυτή, αποτελεί ένα μόνο μέρος του συνόλου του αρχείου που έχει στη κατοχή του ο Σύλλογος η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται με σημαντικές δωρεές.

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή δράση, ένα πρωτότυπο δημιουργικό project με τη συμμετοχή της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας και του μέλους του Συλλόγου, Φιλοθέης Μαστέα (φλαουτίστα). Η εκδήλωση αυτή θα συμβεί παράλληλα σε ολόκληρο το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου και αυτό που θα κυριαρχεί θα είναι Η Φωνή. “τα φώτα κλείνουν 19.30 ακριβώς. Έπειτα μόνο Η Φωνή”.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο πιανίστας και προσωπικός φίλος της Μαρίας Κάλλας, Κύριος Ρόμπερτ Σάδερλαντ. Το Σάββατο, στη λήξη της έκθεσης παρόντες και επίσημοι καλεσμένοι θα είναι οι δωρητές του Συλλόγου, που ταξίδεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο για την έκθεσή, Κύριοι Visnevski και Deane, μεταξύ άλλων.

Η έκθεση για τελευταία ημέρα θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 18.00 – 20.00.

Στόχος, το επόμενο βήμα, δηλαδή η δημιουργία ενός χώρου που θα στεγάσει μόνιμα το συνεχώς εμπλουτιζόμενο αρχείο του Συλλόγου.

Η αφιερωματική έκθεση για την Μαρία Κάλλας τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και είναι συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με τη στήριξή & τη συνεργασία από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, την Μεσσηνιακή Αμφικτιονία, τον Δήμο Οιχαλίας και την Κοινότητα Καλαμάτας.