Αρχική Περ. Πελοποννήσου Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου στο Μυστρά | Δημήτρης Πτωχός: «Πλεονέκτημά μας η ποιότητα...

Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου στο Μυστρά | Δημήτρης Πτωχός: «Πλεονέκτημά μας η ποιότητα των προϊόντων μας»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοξενήθηκε στο Μυστρά ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «Athena Internamonal Olive Oil Compemmon» (ΑΤΗΕΝΑ ΙΟΟC, 25-27 Απριλίου).

Η προβολή των ελαιολάδων της Πελοποννήσου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, να μιλά, την τρίτη ημέρα του διαγωνισμού, για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που κάνουν τα προϊόντα μας ξεχωριστά.

Η Ελλάδα, αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ελαιοπαραγωγικές δυνάμεις στον κόσμο, με την ελιά να απλώνεται, σχεδόν, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Πελοποννήσου, ενώ στη Λακωνία, με επίκεντρο τη Σπάρτη, καταλαμβάνει το 65% της καλλιεργήσιμης γης της.

Στον διαγωνισμό ΑΤΗΕΝΑ ΙΟΟC, παρεβρέθηκε, από πλευράς Περιφέρειας και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, ο οποίος και μοίρασε συγχαρητήρια στους διοργανωτές του διαγωνισμού, ενώ δήλωσε χαρούμενος που για τρεις ημέρες η Σπάρτη και ο Μυστράς έγιναν το κέντρο του ελαιολάδου για την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που διεξάγεται στη χώρα μας γνώρισε μεγάλη συμμετοχή και σκοπό έχει την εδραίωση της Ελλάδας ως αναγνωρισμένο κέντρο αξιολόγησης.