Αρχική Eπικαιρότητα Κ. Μητσοτάκης: Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό όσων επλήγησαν – Ανοίγει...

Κ. Μητσοτάκης: Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό όσων επλήγησαν – Ανοίγει η πλατφόρμα πρώτης αρωγής

Σε ανακοινώσεις από τη Λάρισα, για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel, προχώρσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό όλων των πολιτών που επλήγησαν και σημείωσε ότι η έννοια της επόμενης ημέρας έχει να κάνει με την επούλωση των σοβαρών τραυμάτων που άφησε πίσω της η θεομηνία. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι τη Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής.

Σημείωσε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας και εξήγησε ότι ο προϋπολογισμός θα καλύψει στο ακέραιο τις αποζημιώσεις που απαιτούνται.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι την Τρίτη θα βρεθεί στο Στρασβούργο επικεφαλής κλιμακίου, όπου θα έχει συνομιλίες με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την ευρωπαϊκή αρωγή για την κακοκαιρία, η οποία σχετίζεται και με την κλιματική αλλαγή. “Η κατάσταση απαιτεί και από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων“, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανακοίνωσε επίσης πως το επόμενο Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στη ΔΕΘ όπου θα αναφερθεί στην επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας που θεωρείται σημαντική είδηση για την ελληνική οικονομία.