Αρχική Eπικαιρότητα Σύσκεψη για το νέο διοικητήριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη

Σύσκεψη για το νέο διοικητήριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη

Η δρομολόγηση των διαδικασιών για την κατασκευή στην Τρίπολη διοικητηρίου των υπηρεσιών της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 11 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην αρκαδική πρωτεύουσας.

Οπως είναι γνωστό, το διοικητήριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη προγραμματίζεται να κατασκευαστεί σε χώρο εμβαδού 8.635,96 τ.μ., επί της οδού Τάπιας, ο οποίος -μετά από συνεχή προσπάθεια του περιφερειάρχη Π. Νίκα- παραχωρήθηκε δωρεάν στην Περιφέρεια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη σημερινή τεχνική σύσκεψη γνωστοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ότι το κτήριο -με αρκαδικά χαρακτηριστικά- θα είναι τριώροφο με υπόγειο, με συνολικό ωφέλιμο χώρο περί τα 7.000 τ.μ. Στο υπόγειο θα στεγαστεί το γκαράζ οχημάτων, ενώ θα λειτουργεί και ο χώρος του αρχείου, ενώ οι υπηρεσίες θα φιλοξενηθούν στους τρεις ορόφους.

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται νέα σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα, στην οποία θα εξεταστεί το κτηριολογικό, σύμφωνα με το οποίο προτείνεται η εσωτερική διαρρύθμιση των ορόφων να γίνει με υαλοπίνακες και μόνο σε λίγα γραφεία θα χρησιμοποιηθεί εσωτερική τοιχοποιία.

Οσον αφορά στην υλοποίηση του έργου, εξετάστηκε η δυνατότητα για την υιοθέτηση της μεθόδου μελέτη – κατασκευή.

Η δρομολόγηση από την περιφερειακή Αρχή του νέου διοικητηρίου της έδρας της Περιφέρειας στην Τρίπολη, αποτελεί την τέταρτη παρέμβασή της ως προς την τακτοποίηση των υπηρεσιών της στις Περιφερειακές Ενότητες.

Ηδη, σε εξέλιξη βρίσκονται, στην Καλαμάτα η αναβάθμιση και ανακαίνιση του διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Σπάρτη η ενεργειακή αναβάθμιση του διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας, ενώ σύντομα περνά στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας ο χώρος του παλιού εργοστασίου “Ρέα” μεταξύ Ναυπλίου και Αργους στον οποίο προγραμματίζεται η δημιουργία του διοικητηρίου της Π.Ε. Αργολίδας.