Αρχική Eπικαιρότητα Η κατάρα του Τιτανικού: Χάθηκαν πέντε τουρίστες που πλήρωσαν αμύθητο ποσό για...

Η κατάρα του Τιτανικού: Χάθηκαν πέντε τουρίστες που πλήρωσαν αμύθητο ποσό για μία βόλτα στο ναυάγιο

Ένα εμπορικό υποβρύχιο που χρησιμοποιείται για να δείξει στους τουρίστες το ναυάγιο του Τιτανικού εξαφανίστηκε με τουλάχιστον πέντε επιβαίνοντες, όπως μεταδίδει το BBC, προκαλώντας αποστολή έρευνας και διάσωσης στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο καθένας από τους τουρίστες πλήρωσε 125.000 δολάρια προκειμένου να καταδυθεί σε βάθος 4.000 μέτρων και σε απόσταση 600 χιλιομέτρων περίπου από τη Νέα Γη του Καναδά προκειμένου να δει από κοντά το διάσημο ναύαγιο. Σημειώνεται πως το BBC αναφέρει ότι το κόστος που καλείται κάποιος που επιθυμεί να δει από κοντά τον Τιτανικό είναι 250.000 δολάρια.
5d93e374-def6-470e-a447-be7998dc00a7

Το υποβρύχιο της Oceangate πριν από δύο χρόνια άρχισε να μεταφέρει στο ναυάγιο μικρά πληρώματα που αποτελούνταν από απλούς πολίτες και επιστήμονες.  Σημειώνεται πως η διάρκεια της κατάδυσης στο κουφάρι του Τιτανικού και η ανάδυση από αυτό διαρκούν οκτώ ώρες. Ο Τιτανικός προσέκρουσε σε ένα παγόβουνο στο παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, το 1912. Από τους 2.200 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.500. Το ακριβές σημείο του ναυαγίου εντοπίστηκε το 1985 και έκτοτε έχει ερευνηθεί λεπτομερώς.

ypovryxio436

Ποια είναι η OceanGate Expeditiions

Πρόκειται για μία ιδιωτική εταιρεία που αναπτύσσει υποβρύχια σκάφη που πραγματοποιούν αποστολές στα βάθη της θάλασσας. Σύμφωνα με την εταιρεία στο εσωτερικό του υποβρυχίου μπορούν να βρεθούν πέντε άτομα. Πρόκειται για έναν πιλότο, τρεις επισκέπτες και έναν «ειδικό σε θέματα περιεχομένου».

Προηγούμενο άρθροΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ: Κλειστή σύσκεψη των ΤΟΕΒ και Ομάδων Παραγωγών της Αργολίδας
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης στην Πάτρα | Τον έραναν με λουλούδια και του έστρωσαν… βάγια!