Αρχική Eπικαιρότητα Με 5 διαφορετικά έγγραφα η ταυτοποίηση για την ψηφοφορία

Με 5 διαφορετικά έγγραφα η ταυτοποίηση για την ψηφοφορία

Μερικές μόνο ημέρες έμειναν μέχρι την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου και το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει για το πώς μπορούν να ψηφίσουν οι πολίτες.

Στη σχετική ενημέρωση περιγράφονται βήμα-βήμα τα όσα πρέπει να κάνουν οι εκλογείς κατά την προσέλευση στο εκλογικό κέντρο.

Ειδικότερα, μεταβαίνουν στον χώρο της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο.

Οι εκλογείς μπαίνουν στο κατάστημα της ψηφοφορίας ένας-ένας ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους και όπως ειδικότερα καθορίζει κάθε εφορευτική επιτροπή.

Η ταυτοπροσωπία μπορεί να γίνει με ένα από τα εξής έγγραφα: αστυνομική ταυτότητα, προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας Αρχής, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων

Να σημειωθεί πως τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

Προηγούμενο άρθροΕκλογές 2023: Δωρεάν η διέλευση στα διόδια
Επόμενο άρθρο«4,8 εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση της απασχόλησης εξασφάλισαν τα Επιμελητήρια Αρκαδίας και Μεσσηνίας μέσω του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης (Απολιγνιτοποίησης)»